Задовољан купац са посебним потребама

Када човек живи у кући старој више од 20 година, адаптација је нешто што га неминовно чека… У мом случају то је било купатило које је највише дотрајало, у односу на остале делове куће. Највише је трпело измене које су донела нова времена (увођење гаса као енергента је један од примера), а за које баш и није било предвиђено у време када је саграђено. Купатило је практично постало руинирано. Плочице су попуцале на више места и било је време да се нешто предузме по том питању, међутим тај подухват подразумевао је и један додатни изазов. Како сам ја особа која је рођена са хендикепом било је неопходно купатило прилагодити тој врсти потреба…..

На почетку ове авантуре увек гледамо коме да се обратимо за помоћ или савет, а ја нисам имао превелику дилему с’ обзиром да сам информисан да у „Керамици Јовановић“ својим купцима бесплатно израђују 3D пројекте. Нисам морао пуно да им објашњавам, одмах се кренуло у правцу адаптације за особу са отежаним кретањем. Циљ је био направити пространо купатило – што је више могуће, у датим условима, без препрека за тоалетна колица.

Дизајнерска служба “Кермике Јовановић” је одмах ступила у реализацију пројекта након што су им предочене све потребе клијента, као и архитектонско чињенично стање. Служба је свој део посла обавила крајње ефектно и професионално, па сам као потрошач већ могао да стекнем појам о изгледу новог купатила, које би задовољило све моје потребе. Покушао сам да и сам упутим пар сугестија након увида у дизајнирано купатило, јер сам желео да ставим клизни параван на половини купатила, али су ме саветовали да то не чиним, јер ћу тиме направити додатну препреку за колица. Сложио сам се са саветом.

Стара када је избачена и замењена лавабоом (посебним, равним прилагођеним за особе са инвалидитетом), туш кабина је такође прилагођена – за одвод је постављена каналница на поду купатила и тзв. “ружа” уместо туша, тако да се по самом купатилу могло неометано кретати колицима.

Што се понуде тиче урађена је са неколико различитих врста плочица, а ја сам се, водећи се искључиво естетским доживљајем, одлучио за White glossy у комбинацији са сивим подним плочицама и алуминијумском лајсном. Ова комбинација одисала је једноставним, а истовремено модерним дизајном. Након донешене одлуке роба ми је испоручена на кућну адресу у року од 24 сата и радови су могли да почну.

Img 20170910 112835

Након инсталације нових цеви дошло се и до керамичарског дела који је трајао око два дана. Током тог периода у “Керамици Јовановић” су се постарали да добијем што квалитетнији лепак и хидроизолациони материјал – будући да ће се сва вода сливати директно на под у каналницу – линијски сливник. Овде је до изражаја дошла партнерска компанија “Јовановића” Weber чији се слоган “We care” (игром случајности – мени посебно значи) посебно уклапа када треба хидроизоловати купатило, предвиђено за колица.

Током извођења керамичарских радова дошло је до непредвиђених околности у смислу да се мени, као естети, ипак није допала одабрана нијанса подних плочица, те сам телефонирао и изразио жељу да се нијанса замени. У року од сат времена путем мејла добио сам све расположиве нијансе којима су у том тренутку располагали и одабрао сам одговарајућу, која ми је већ сутрадан испоручена, јер су керамичарски радови увелико трајали. Два дана по испоруци робе купатило је завршено!

слике говоре више од хиљаду речи

Одговарајући на овај изазов који није баш био рутински у смислу адаптације старог у ново купатило, „Керамика Јовановић“ показала је не само професионализам и жељу да одговори уобичајним захтевима потрошача (као што је замена нијанси плочица), већ и способност да одговори и на веће изазове када су у питању посебно прилагођена купатила. Својим професионалним приступом почев од дизајна, преко понуде па све до испоруке може се рећи да „Керамика Јовановић“ заиста ИНСПИРИШЕ.

Хвала тиму „Керамике Јовановић“ који ми је олакшао свакодневно функционисање!

Купац и аутор текста: Бранко Булајић из Врбаса

Подели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Слични чланци

40x120
Блог

Meissen велики формати

Право освежење у текстурама и бојама у протеклој години нам је стигло из Meissen-а. Понуду керамичких плочица, за праве хедонисте и перфекционисте, обогатили смо основним

ДЕТАЉНИЈЕ —