Пусти видео запис

ИСТОРИЈАТ

Керамика Јовановић“ доо основана је јануара 1994. године у Зрењанину, као трговинска компанија која се бавила дистрибуцијом грађевинског материјала на велико и мало. На почетку развоја и формирања данас завидне тржишне позиције, у компанији „Керамика Јовановић“ доминантна пословна активност је била продаја црепа и опекарских производа. Захваљујући успешности обављања ове активности, уз јасну визију и ефикасну стратегију развоја, крајем деведесетих година прошлог века, постали смо један од водећих дистрибутера опекарских производа на домаћем тржишту.

И ту нисмо стали…

КАКО ЈЕ ТЕКАО НАШ РАЗВОЈ И ШТА СМО ПОСТАЛИ?

На почетку развоја и формирања данас завидне тржишне позиције, у компанији „Керамика Јовановић“ доминантна пословна активност је била продаја црепа и опекарских производа. Захваљујући успешности обављања ове активности, уз јасну визију и ефикасну стратегију развоја, крајем деведесетих година прошлог века, постали смо један од водећих дистрибутера опекарских производа на домаћем тржишту.

И ту нисмо стали…

У постојећи продајни асортиман укључили смо керамичке плочице, као и опрему за купатила. Ширећи асортиман и обим продаје сваке године, већ 2007. постали смо лидери у продаји керамичких плочица домаћих произвођача и до данас ту позицију нисмо препустили конкурентима.

Преко два милиона квадратних метара керамичких плочица домаћих и страних произвођача, пласирано је на годишњем нивоу у 2008-ој и 2009-ој години, док је 2010., 2011. и 2012. године тај износ прешао цифру од чак 2,5 милиона квадратних метара. За протеклих 5 година, пласирана количина на годишњем нивоу је порасла на преко 3 милиона квадратних метара.

Данас нисмо само дистрибутери! Данас смо власници бренда керамичких плочица и купатилског намештаја „КЕРАМИКА ЈОВАНОВИЋ“ који за нас производе најпознатији домаћи произвођачи.

На основу вишегодишњег ослушкивања потреба и жеља купаца, користећи искуство које смо стекли, пронашли смо начин да им пружимо најбоље… 2009. године развили смо наш бренд и у сарадњи са „Тозом Марковић“ из Кикинде и „Зорка Керамиком“ из Шапца започели сопствену линију производње у њиховим погонима.

Као одговор на потребе потрошача за купатилским ормарићима који се савршено уклапају уз керамичке плочице „КЕРАМИКА ЈОВАНОВИЋ„, а у предузећу „Ровас“ из Лазаревца 2012. године за нас је започела производња купатилског намештаја „КЕРАМИКА ЈОВАНОВИЋ„.

ШТА НАС ИНСПИРИШЕ?

Инспирисани мотивима природе, скривеном лепотом обрасца дрвета, бојама и текстуром цвећа, структуром камена, људском маштом и осталим естетским елементима препознатљивог светског дизајна, већ неколико година стварамо квалитетан производ.

Комбинацијом шпанских сировина, технологије и дизајна са производњом у домаћим фабрикама и спретношћу домаћих стручњака пружили смо купцима керамичке плочице креиране по врхунским светским стандардима.

Купатилски намештај се израђује од најквалитетнијих материјала и третира се полиуретански подлогама италијанског произвођача ICRO. Како би намештај потпуно одговарао керамичким плочицама, велика пажња се поклања бирању нијанси.

0

25 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

0 +

ПРОЈЕКАТА ГОДИШЊЕ

0

МАЛОПРОДАЈНИХ САЛОНА

0

ПРОДАТИХ м2 ПЛОЧИЦА ГОДИШЊЕ

ЗАШТО КЕРАМИКА ЈОВАНОВИЋ?

КО СУ НАШИ КУПЦИ?

Препознају нас сви они који цене лепоту и елеганцију јер им пружамо довољно могућности да се изразе као појединци, и у исто време учине свој животни простор функционалним и изузетним. Наши производи су погодни за породичне куће, модерне индустријске зграде, као и за престижне инвестиције. Могу се користити за опремање школа, медицинских установа или било којих других институција, за облагање олимпијских базена или уређење баште градског кафића…

НАША ДОСТИГНУЋА?

У периоду од 2004. године до 2006. Јовановић групи прикључене и нове чланице:

  • Неимар доо” (познати произвођач опекарских производа),
  • Термика ад” (једини произвођач производа на бази перлита у Србији),
  • Огрев доо” ( најзначајнија трговина грађевинским и огревним материјалом на велико и мало на територији средњег Баната).

Све поменуте компаније имају седиште у Зрењанину и успешно послују и данас. 

Како би што ефикасније и брже успели да одговоримо на потребе купаца широм Србије, поред постојећих складишта, од априла месеца 2012. године, отворили смо и Дистрибутивни центар у Београду. Данас се дистрибуција врши и преко продајног центра у Крагујевцу (Жировници). У току 2019. године отвара се још један дистрибутивни центар са продајним салоном на територији Војводине.

Данас су наше плочице и купатилски намештај широко распрострањени на територији Србије (укључујући и Косово и Метохију), као и на тржишту Румуније, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и Мађарске.

Од 06. јуна 2019. године отворен је први дистрибутивни центар и продајни салон на територији БиХ, тачније у Бијељини, Република Српска.

Улагањем не само у развој бренда и осавремењавање дизајна производа, већ и у проширење асортимана и формирање лагера на више локација како би наши производи били константно доступни свим купцима, непрекидно се трудимо, не само да испунимо већ и надмашимо очекивања наших потрошача.

ТАЈНА УСПЕХА?

Кључ успеха наше компаније је, поред тога што пружамо квалитетан и препознатљив производ, неговање добрих пословних односа са купцима, добављачима и свим осталим пословним партнерима. О томе могу да сведоче више хиљада задовољних купаца.

Придружите се и ви…