transperent.png
Pusti video zapis

Istorijat

Keramika Jovanović“ doo osnovana je januara 1994. godine u Zrenjaninu, kao trgovinska kompanija koja se bavila distribucijom građevinskog materijala na veliko i malo. Na početku razvoja i formiranja danas zavidne tržišne pozicije, u kompaniji „Keramika Jovanović“ dominantna poslovna aktivnost je bila prodaja crepa i opekarskih proizvoda. Zahvaljujući uspešnosti obavljanja ove aktivnosti, uz jasnu viziju i efikasnu strategiju razvoja, krajem devedesetih godina prošlog veka, postali smo jedan od vodećih distributera opekarskih proizvoda na domaćem tržištu.

I tu nismo stali…

Članice grupacije

o nama centrala zrenjanin 1024x768.jpg

Kako je tekao naš razvoj i šta smo postali?

Na početku razvoja i formiranja danas zavidne tržišne pozicije, u kompaniji „Keramika Jovanović“ dominantna poslovna aktivnost je bila prodaja crepa i opekarskih proizvoda. Zahvaljujući uspešnosti obavljanja ove aktivnosti, uz jasnu viziju i efikasnu strategiju razvoja, krajem devedesetih godina prošlog veka, postali smo jedan od vodećih distributera opekarskih proizvoda na domaćem tržištu.

I tu nismo stali…

U postojeći prodajni asortiman uključili smo keramičke pločice, kao i opremu za kupatila. Šireći asortiman i obim prodaje svake godine, već 2007. postali smo lideri u prodaji keramičkih pločica domaćih proizvođača i do danas tu poziciju nismo prepustili konkurentima.

Preko dva miliona kvadratnih metara keramičkih pločica domaćih i stranih proizvođača, plasirano je na godišnjem nivou u 2008-oj i 2009-oj godini, dok je 2010., 2011. i 2012. godine taj iznos prešao cifru od čak 2,5 miliona kvadratnih metara. Za proteklih 5 godina, plasirana količina na godišnjem nivou je porasla na preko 3 miliona kvadratnih metara.

Danas nismo samo distributeri! Danas smo vlasnici brenda keramičkih pločica i kupatilskog nameštaja „KERAMIKA JOVANOVIĆ“ koji za nas proizvode najpoznatiji domaći proizvođači.

Na osnovu višegodišnjeg osluškivanja potreba i želja kupaca, koristeći iskustvo koje smo stekli, pronašli smo način da im pružimo najbolje… 2009. godine razvili smo naš brend i u saradnji sa „Tozom Marković“ iz Kikinde i „Zorka Keramikom“ iz Šapca započeli sopstvenu liniju proizvodnje u njihovim pogonima.

Kao odgovor na potrebe potrošača za kupatilskim ormarićima koji se savršeno uklapaju uz keramičke pločice „KERAMIKA JOVANOVIĆ„, a u preduzeću „Rovas“ iz Lazarevca 2012. godine za nas je započela proizvodnja kupatilskog nameštaja „KERAMIKA JOVANOVIĆ„.

Šta nas inspiriše?

Inspirisani motivima prirode, skrivenom lepotom obrasca drveta, bojama i teksturom cveća, strukturom kamena, ljudskom maštom i ostalim estetskim elementima prepoznatljivog svetskog dizajna, već nekoliko godina stvaramo kvalitetan proizvod.

Kombinacijom španskih sirovina, tehnologije i dizajna sa proizvodnjom u domaćim fabrikama i spretnošću domaćih stručnjaka pružili smo kupcima keramičke pločice kreirane po vrhunskim svetskim standardima.

Kupatilski nameštaj se izrađuje od najkvalitetnijih materijala i tretira se poliuretanski podlogama italijanskog proizvođača ICRO. Kako bi nameštaj potpuno odgovarao keramičkim pločicama, velika pažnja se poklanja biranju nijansi.

o nama inspiracija 1024x768.jpg

1994

25 godina postojanja

1700+

projekata godišnje

15

maloprodajnih salona

3.000.000

prodatih m2 pločica godišnje

Ko su naši kupci?

Prepoznaju nas svi oni koji cene lepotu i eleganciju jer im pružamo dovoljno mogućnosti da se izraze kao pojedinci, i u isto vreme učine svoj životni prostor funkcionalnim i izuzetnim. Naši proizvodi su pogodni za porodične kuće, moderne industrijske zgrade, kao i za prestižne investicije. Mogu se koristiti za opremanje škola, medicinskih ustanova ili bilo kojih drugih institucija, za oblaganje olimpijskih bazena ili uređenje bašte gradskog kafića…

Naša dostignuća?

U periodu od 2004. godine do 2006. Jovanović grupi priključene i nove članice:

  • Neimar doo” (poznati proizvođač opekarskih proizvoda),
  • Termika ad” (jedini proizvođač proizvoda na bazi perlita u Srbiji),
  • Ogrev doo” ( najznačajnija trgovina građevinskim i ogrevnim materijalom na veliko i malo na teritoriji srednjeg Banata).

Sve pomenute kompanije imaju sedište u Zrenjaninu i uspešno posluju i danas.

Kako bi što efikasnije i brže uspeli da odgovorimo na potrebe kupaca širom Srbije, pored postojećih skladišta, od aprila meseca 2012. godine, otvorili smo i Distributivni centar u Beogradu. Danas se distribucija vrši i preko prodajnog centra u Kragujevcu (Žirovnici). U toku 2019. godine otvara se još jedan distributivni centar sa prodajnim salonom na teritoriji Vojvodine.

Danas su naše pločice i kupatilski nameštaj široko rasprostranjeni na teritoriji Srbije (uključujući i Kosovo i Metohiju), kao i na tržištu Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Mađarske.

Od 06. juna 2019. godine otvoren je prvi distributivni centar i prodajni salon na teritoriji BiH, tačnije u Bijeljini, Republika Srpska.

Ulaganjem ne samo u razvoj brenda i osavremenjavanje dizajna proizvoda, već i u proširenje asortimana i formiranje lagera na više lokacija kako bi naši proizvodi bili konstantno dostupni svim kupcima, neprekidno se trudimo, ne samo da ispunimo već i nadmašimo očekivanja naših potrošača.

Tajna uspeha?

Ključ uspeha naše kompanije je, pored toga što pružamo kvalitetan i prepoznatljiv proizvod, negovanje dobrih poslovnih odnosa sa kupcima, dobavljačima i svim ostalim poslovnim partnerima. O tome mogu da svedoče više hiljada zadovoljnih kupaca.

Pridružite se i vi…

Prijavite se na našu mejl listu

Prijavom na mejling listu, dobijaćete informacije o trenutnim popustima i novim proizvodima.