Спа у вашем купатилу

Спа у вашем купатилу

Верујемо да већина вас често има жељу да доживи осећај потпуне релаксације и обнови  енергију. Најбољи утисак и осећај да смо испод неког егзотичног водопада приликом туширања или у луксузном спа центру можемо доживети и у сопственом купатилу, јер то је оно што можемо себи сигурно приуштити.

За овакав један спа доживљај поред одговарајуће туш кабине или хидромасажне каде потребно је и да цео простор одише чистотом и буде уредан.

Покушајте да организујете купке, гелове за туширање и шампоне у украсним, плетеним корпицама и држите рецимо на купатилском ормару, код прозора или сличном месту, а поред тога поставите пешкириће за руке и лице од којих сте направили мале смотуљке.

Уз овакве корпе лепо се слажу и рецимо стаклене теглице које ћете напунити тупферима, сољу за купање и слично. Када је со за купање у питању покушајте и сами да направите најбоље за себе. На интернету се могу пронаћи проверени и једноставни рецепти за најприродније купке, соли и сличне препарате.

Мирисне свеће или етарска уља су скоро неизоставна за потпуни угођај и релаксацију. Покушајте да за тренутке уживања оставите само светлост свећа у купатилу, а остале изворе искључите. Обогатите своју купку латицама ружа, уколико сте у прилици и потпуно се препустите уз неку лагану музику. По изласку из каде огрните се меким баде мантилом и проведите још неко време у мирисном купатилу које по могућству треба да краси нека природна биљка и велика огледала – која ће не само да на најлепши начин расипају светлост по просторији него ће вам и дати осећај пространости.

Када се опуштате под тушем не морате ни у чему бити ускраћени – не можете имати богату купку, али тај простор ће такође бити испуњен мирисом, прилагодите или мењајте млаз воде из туша и учините све како би се потпуно релаксирали.

Додатни утисак на вас сигурно може оставити и целокупан амбијент уколико га на такав начин осмислите у моменту пројектовања – прави одабир елемената почев од купатилских плочица и санитарија. Наш је савет да унутрашњост туш кабине (зидови) или део одвојен параваном буде поплочан плочицама такве структуре која ће асоцирати на природу и сву њену лепоту. За овако нешто можете пронаћи плочице структуре камена, бамбуса, дрвета или можда неки мозаик – најбољи избор је на вама. За под купатила је такође интересантно одабрати структуру дрвета или камена.

Не заборавите да и пажљиво одабрани декори могу потпуно поправити утисак, а то на пример могу бити украсни натписи, егзотичне или фотографије нежних тонова у рустичним рамовима и слично.

За добру организацију и ред у купатилу неопходно је да имате бар неки део купатилског намештаја где ћете одложити мноштво ситница, а на њему поставити плетене корпице са свим оним што користите свакодневно, а уједно је и лепо декорисано.

Уколико сте спремни да се препустите уживању и вашем СПА угођају, не заборавите да закључате купатило или једноставно пошаљите укућане и дечицу у биоскоп, позориште или посластичарницу и свима ће бити лепо.

У нашим салонима, уз помоћ наших запослених, можете одабрати одговарајуће елементе за опремање вашег купатила да би вам оно, у одабраним тренуцима, послужило као место у којем ћете се сигурно опустити и освежити.