5 кључних смерница за одабир одговарајућег намештаја за купатило

5 кључних смерница за одабир одговарајућег намештаја за купатило

Реновирање може бити застрашујући и дуготрајан процес, било да се ради о целокупној кући – стану или само о купатилу. Како бисте себи олакшали, колико год је то могуће, пре свега добро размислите о сваком његовом кутку – како треба да изгледа и које захтеве треба да задовољи ваше ново купатило.

Пре него што се одлучите за конкретан модел купатилског намештаја, поставите себи  следеће смернице или питања која ће вам олакшати избор:

1. Које су димензије вашег купатила, односно да ли бисте га сврстали у велико или мало купатило? Уколико сте један од срећника који поседује велико купатило – ваш избор је бескрајан, без ограничења по питању димензије намештаја. За купатила већих димензија препоручујемо комплет намештаја већих димензија (који поред доњег и горњег дела обично укључује додатне ормариће и вертикале) попут комплета „Tiffany 120“, „Royal 120“, „Milano 100“, „Lana 90“, „Quadro 90“, „Stella 90“ и сл.

За уређење малих купатила наравно бирајте горње и доње делове одговарајућих димензија као што су „Bologna 60“, „Easy 60“, „Leny 65“, „Ela 55“, Lux 55“, „Praktik 55“, „Prima Plus 50“, „CL 45“ итд. Већина ових модела садржи потребан простор за складиштење, иза огледала су полице, тако да купатило нећете морати попуњавати додатним ормарићима.

Tiffany

Tiffany 120 са вертикалом

2. Шта планирате да држите у купатилу?

Већина популације, посебно женског дела, у купатилу увек има превише ствари и никада довољно места за њихово складиштење. Пре него што потражите намештај, размислите шта ћете одлагати у самом купатилу – да ли вам треба место само за пешкире и козметику или ћете ту држати и хемијска средства за чишћење; да ли вам је потребан простор у коме ћете одлагати накит, шминку и сл.?

Покушајте да предвидите да ли ће се потребе за складиштењем у купатилу повећавати у будућности (како породица расте), да не бисте касније морали да купујете додатни намештај.

3. Које ормариће желите у новом купатилу?

Стандардни комплет купатилског намештаја обухвата горњи и доњи део (ормарић са умиваоником) и као такав најчешће се користи за опремање купатила. Можете и сами направити комплет одабиром одоговарајућих елемената по димензијама и боји. Поред овога можете и сами конструисати пулт за надградни умиваоник, који се углавном облаже керамичким плочицама и код нас одабрати ормарић или огледало и умиваоник за ову врсту подлоге.

Ако вам је потребно пуно места за складиштење можете изабрати додатни ормарић и/или вертикалу, или можда чак и више њих. Вишечлане породице са купатилом већих димензија се често одлучују за по 2 комада доњег и горњег дела, постављених једно поред другог.

Dea 60

Dea 60 са вертикалама (дупли)

4. Да ли желите подни или конзолни (зидни) намештај?

Подни намештај је намештај са ножицама који, како и сама реч каже – стоји на поду, док се конзолни намештај монтира на зид. Конзолни намештај захтева мало више труда приликом монтаже, али је идеалан за мала купатила јер не заузима места на поду и тиме просторију чини визуелно пространијом. Из нашег асортимана можете одабрати једну од многих серија конзолних ормарића које можете пронаћи у салонима или на страници Продајни програм/ Купатилски намештај.

Dea

Dea 90

Royal

Royal 90

5. У ком дизајнерском стилу ће бити ваше ново купатило?

Преферирате минимализам и желите да ваше ново купатило буде инспирисано овим стилом? Одаберите бели намештај без сјајних украсних ручки и комбинујте га са нпр. прозирним параваном и моноблоком сведеног облика. Уколико сте присталица рустичног стила прави избог је модел „Rustic“ намештај. Ако пак желите модерно дизајнирано купатило или окружење употпуњено природним текстурама – можете изабрати намештај у боји дрвета, или комбинацију дрвета и беле боје. Овакав намештај је данас врло популаран и доступан је у више облика и величина – „Lana“, „Royal“, „Milano“, „Quadro“, „Bologna“, Atina“ и сл.

Rustik Blog Kj

Rustic 60

Quadro

Quadro 90

За који год дизајнерски стил, облик и димензије намештаја да се одлучите, не заборавите да проверите са мајсторима да ли је вашим зидовима потребно ојачање уколико желите нешто од конзолних ормарића. Такође, обратите пажњу на то колико ће места заузети врата и/или фиоке купатилског ормарића приликом отварања како бисте избегли сударање са другим намештајем у купатилу.

Уколико још увек нисте сигурни да ли сте направили прави избор, стручан савет продаваца у сваком нашем салону ће вам сигурно помоћи да се одлучите када сте окружени великим избором купатилског намештаја.