Слагање боја у купатилима

Најпопуларнији избор боја у купатилима су неутралне нијансе, али ту свакако не би требало да се задржите и задовољите. У овако малом простору додавање боја можда изгледа на први поглед ризично, али ефекат ће бити потпуно супротан, вреди покушати. Направите избор на мањој скали боја, одважите се и сигурно нећете отићи „преко палубе“.

Уколико вам се идеја за додавањем боја целом купатилу чини превише, покушајте то да учините само на једном зиду истог. Кључ је да одабрани зид или угао купатила буде ваш лични печат – експонат. Он може бити средиште просторије или директно насупрот вратима.

Када размишљате о плочицама са шаром или мотивима важи правило: „мање је више“. Давно су прошла времена када су се целе просторије прекривале са истима и сада се оне користе да скрену пажњу на „кључне тачке“. Употребите их да издвојите вашу туш кабину, претварајући је у рецимо у егзотични спа или део кишне прашуме.

Некоме је кључна тачка под и размишљаће у правцу како да најлакше одржава исти, да се не виде трагови брисања на њему. Многи ће се определити за текстуре које ће скренути пажњу са овог проблема сваке домаћице, када је хигијена дома у питању или пак за прилагођену завршну обраду.

Савремена купатила су обогаћена модерним кадама (било да су хидромасажне или не), необичних облика и дизајна, а битан детаљ је свакако и иновативна славина која има и финкцију уштеде потрошње воде и до 50%. Зид крај којег се налази ваша када можете такође обогатити смелим, јарким бојама и на тај начин ћете ставити акценат на део купатила који одузима дах. Остале боје морају бити неутралне, осим ситних детаља којима ћете декорисати купатило.

Како одабрати боју купатила и његових елемената? Неко се руководи звездама и у складу са хороскопским знаком прилагођава сваку просторију себи и особама које најчешће у њима бораве, неко се опредељује источњачкој култури и употребљава све што фенг-шуи тренд доноси, док се остали руководе значењем појединих боја и како оне делују на укућане.

И на крају не заборавите да унесете део природе у ваш простор, а посебно у купатило. Одаберите неку цветну биљку уколико ће боје њеног цвета одговарати палети боја у купатилу или ведре зелене боје да обогати колорит овог простора, водећи рачуна о условима које исте захтевају.

Подели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Слични чланци

40x120
Блог

Meissen велики формати

Право освежење у текстурама и бојама у протеклој години нам је стигло из Meissen-а. Понуду керамичких плочица, за праве хедонисте и перфекционисте, обогатили смо основним

ДЕТАЉНИЈЕ —