Сезона пролећног уређења

Свесни смо да је сезона пролећних радова календарски већ одавно почела, али ове године, неповољне временске прилике су све планове и радње одложиле. Уколико то време нисте искористили да одаберете оно што ће вашем дворишту, балкону или тераси највише одговарати, овим текстом са  неколико савета и предлога, покушаћемо да помогнемо да ваш екстеријер улепшате за тренутке уживања и дружења са породицом и пријатељима.

За ову намену, поплочавање отворених површина, изложених различитим временским условима, као прво требате одабрати мразоотпорне плочице, са веома малим процентом упијања воде и оно што је примарно – да не клизе. Због чега ово последње наглашавамо? Разлог је следећи – највећи број модела полираног гранита управо задовољава прва два критеријума, али због глатке и најчешће полиране површине, у зимском периоду, постоји велика опасност од клизања по њима.

Полирани гранит за спољну употребу можете користити за облагање зидова и у том случају не само да пружају додатну заштиту фасаде него адекватим одабиром дезена свом дому дајете изразиту ноту елеганције и сјаја.

Када одабирате плочице које не припадају групи полираних гранита, а одговарају на прва два критеријума која смо навели у тексту, овде је једини изазов одабрати праву боју.

Занимљив је рецимо повратак чувене “terazzo” текстуре, верно пресликане на керамичке плочице и ово је можда идеална прилика да ове новитете примените управо сада, приликом сређивања балкона или тераса.

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 1

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 2

Једноставним тоновима добијате прилику да све остало што ће чинити ваш екстеријер функционалним буде у различитим бојама, па чак и као комбинација неколико различитих стилова.

Није ретко да се плочице користе за облагање зиданих роштиља или све популарнијих огњишта. За ту сврху препоручујемо неколико новитета: Lego, Sparta, Basalt, Block, Roca…

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 3

Плочице земљаних, загаситих тонова, најчешће текстуре камена или цигле наглашавају осећај припадности природи и дају посебну топлину и опуштеност.

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 4

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 5

Пре него што поставите плочице на отворене површине потребно је и проверити да ли та површина има адекватан пад како се вода не би задржавала или сливала на страну где баш и није препоручљиво. У случају да површина није адекватно нагнута можете то учинити пре постављања плочица или водити рачуна да се количина лепка, према паду, смањује.

Било да је ваше место за одмор, на отвореном, тераса у стамбеној згради или чини део дворишта и баште, одабир плочица, као подних облога, не би требало да се много разликује од подова који су у унутрашњости…Уколико постоје услови најлепши утисак оставља када се унутрашњи простор надовезује на спољашњи или бар да није у потпуној супротности и контрасту.

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 10

И за крај, истичемо најновије моделе у нашој понуди, водећи тренд – гранитне плочице великих димензија, са тзв. Sugar ефектом. Атрактивна технологија производње, благо рељефног сјаја са кристалном јасноћом и 3Д ефектом. Ови ексклузивни модели по веома приступачним ценама учиниће сваки амбијент, било спољашњи и унутрашњи, несвакидашњим, модерним и свакако импресивним.

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 12

Подели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Слични чланци

40x120
Блог

Meissen велики формати

Право освежење у текстурама и бојама у протеклој години нам је стигло из Meissen-а. Понуду керамичких плочица, за праве хедонисте и перфекционисте, обогатили смо основним

ДЕТАЉНИЈЕ —