Право из Немачке у наше салоне – KLUDI

Право из Немачке у наше салоне – KLUDI

Компанија KLUDI представља себе и као немачку, али и као интернационалну компанију. Основна филозофија пословања је одрживо управљање и заштита животне средине.

Овај произвођач је специјализован за славине за купатила и кухиње, додатке за купатила и техничка решења за иста. У почетку су пословали као породична фирма, тачније од 1926. године и убрзо затим почињу обликовање развоја индустрије са револуционарним идејама и практичним производима за кухињу и купатило. Многи значајни проналасци и иновације потичу од овог произвођача, који је у свету заступљен са преко 50% укупног промета, што није неоствариво поред више од 1000 запослених.

Проналасци и патенти, по којима су најпознатији: мулти батерија која омогућава додатну везу машине за прање веша и машине за прање посуђа, затим бајонетна спојница за све фитинге који се налазе близу прозора и прва хибридна, електронски и ручно управљана кухињска славина KLUDI – EGO.

KLUDI опрема се може пронаћи у многим хотелима широм света, болницама, установама, стамбеним и бројним пословним зградама. За своје производе и иновације освојили су бројни низ награда као што су: „Батерија године“ (неколико година), награде за иновацију, награде за дизајн, висок квалитет, оперативна удобност, „Најбољи производ године“ (неколико година).

Од различитих серија издвајамо KLUDI ZENTA – електронске славине које нису само атрактивне по изгледу, већ имају бројне предности и по питању хигијене и по питању практичности. Тестирања се не раде водом него ваздухом и то првенствено из хигијенских разлога, јер вентил остаје сув и не развијају се бактерије и самим тим се спречава потенцијално преношење било какве болести.

Инфрацрвени сензор на њима има три предајника и на тај начин је постигнут врло висок ниво сигурности. Заштита од случајног укључивања представља прву од мера – а које би могло бити покренуто преласком воде преко сензора. Уколико је сензор из неког разлога прекривен и вода случајно почне да тече,вентил ће се аутоматски искључити након два минута – ово је друга мера заштите. Електромагнетни вентил за меко затварање, спречава раст притиска и потребно је само напајање за отварање и затварање, нема функцију док вода тече – трећа мера заштите. Верзије које имају адаптер користе и кондензатор који делује као пуфер (акумулатор). То значи да увек постоји довољно напона за затварање вентила чак и током прекида струје.

Сва КЛУДИ решења су оријентисана ка уштеди воде, као природног ресурса. Вршена су испитивања и прорачуни тако да је заинтересованима омогућен приступ подацима о њиховом производу – у смислу обрачуна просечне потрошње воде и емисији CO2, у зависности од броја чланова домаћинства, као и који су то ефекти по питању уштеде, уз коришћење њихових решења.

Посебно представљамо и издвајамо један од најинтересантнијих награђених производа („Специјална немачка награда за дизајн 2016“) – Скривена термостатска славина за туш.

Концепт за одржавање туша и купатила је тако једноставан и генијалан: вода се укључује и искључује једноставним притиском ергономског дугмета, а температура је постављена на термостатској ручици. Ово представља одличну погодност за млађе и старије, поред тога што су механички тастери меки, довољно су чујни када се притисну.

Још један занимљив и практичан додатак на тушевима представља дугме којим се спречава капљање воде из туша, а којим се најчешће ствара траг од каменца на кадама или плочицама.

У нашим салонима Керамике Јовановић можете пронаћи, поред одабраног асортимана произвођача KLUDI и артикле других реномираних произвођача, како страних тако и домаћих. Наши запослени су спремни да дају одговор на свако ваше питање и да вам евентуално помогну приликом одабира, у зависности од ваших потреба и могућности.