Praktična rešenja za kupatilo

Praktična rešenja za kupatilo

  • Post category:Blog / Saveti

Često poželite da je vaš dom uređen kao iz časopisa ili da posedujete bar neke neobične, unikatne detalje ili dekore u svom ambijentu? Za ispunjenje ovakvih želja neophodna su i veća novčana sredstva i onda lako odustanete od njihovih realizacija? Da li ste svesni da je često potrebno samo malo više truda, mašte i vremena i da od svog doma ili poslovnog prostora napravite zaista mesto u kojem bi svako vrlo rado boravio.

Osmišljavajući delove svog doma isto tako treba da težite i ka praktičnim rešenjima koja će vam olakšati svakodnevni život. Kada su prostorije manje, a samim tim i ceo životni prostor, trebali biste se rukovoditi i savetima stručnjaka koji su nam dostupni besplatno.

Mnogo je lakše pratiti savete, trendove i „pustiti mašti na volju“ ukoliko ste na samom početku, nego kada je pred vama izazov preuređenja. Svejedno, i u jednom i u drugom slučaju, pred vama je svakako dosta posla, a vreme nekako mnogo brže teče kada započnete sa nekim velikim poduhvatom.

Na svakom koraku se suočavate sa izazovima uštede novca ili sa svakako malim budžetom hoćete da uradite što više, što efektnije i dugoročnije. Želite tuš kabinu, ali vam je neophodna i kada za kupanje? Postoji nekoliko rešenja da dobijete sve u jednom.

Keramičke pločice – oblaganje zidova i podova. Idealno bi bilo kada bi se ambijent upotpunio pločicama iz iste serije, istog proizvođača, potpuno istih dimenzija da dobijete skladan sled u celom prostoru. Savetujemo da pokušate nešto smelije. Isticanje pojedinih delova zidova ili određenih delova moguće je uz kombinaciju pločica različitih tekstura, serija, dimenzija, a možda i stilova. Na prikazanoj fotografiji su moderne pločice urbanog dizajna i pločice teksture drveta dekorisane interesantnim mozaikom. Sve odabrane boje se slažu jedna sa drugom. Na vama je da pronađete nešto prikladnije svom budžetu, ali svakako možete postići isti ili čak i bolji efekat drugačijom kombinacijom.

Ugradni sistem vodokotlića  – kada opremate kupatilo ili imate potrebu da zamenite WC šolju ili vodokotilić razmisilite o varijanti ugradnog vodokotlića. Koje su sve prednosti? Smanjen je nivo buke, sistem je vrlo pouzdan, čvršća veza između delova bez mogućnosti curenja, daje nove mogućnosti dizajnerskih rešenja, dugoročno je isplativo i da ne nabrajamo dalje…Prilikom ugradnje ovog sistema pred vama se nalazi i veliki izbor tipki, od običnih belih, plastičnih do sjajnih i mat hromiranih, potrebno je samo da se stilom slažu uz ostale elemente kupatila.

Grejanje u kupatilu/sušač peškira  – Šta radite sa peškirima nakon kupanja ili redovne higijene? Verovatno ih odložite na držač predviđen za njih. Ali na taj način oni zadržavaju vlagu, a samim tim su podložni razvoju bakterija i ne mirišu više onako lepo i sveže. U toku zime možda  dogrevate kupatilo nekom klasičnom grejalicom, posedujete grejno telo koje je povezano na postojeći sistem grejanja ili ga uopšte nemate, ali i za to postoji jednostavno rešenje.

Na postojeći sistem grejanja, ukoliko nije izvedeno grejno telo i do samog kupatila, sušač za peškire kao grejno telo je idealno rešenje. Zauzima i malo mesta, služi i za sušenje peškira,ali može biti i mesto za njihovo odlaganje do sledeće upotrebe.

Ukoliko u kupatilu imate izvedenu strujnu utičnicu, ovaj sušač – radijator je moguće, u kombinaciji sa električnim grejačem, takođe višestruko iskoristiti.