Практична решења за купатило

Често пожелите да је ваш дом уређен као из часописа или да поседујете бар неке необичне, уникатне детаље или декоре у свом амбијенту? За испуњење оваквих жеља неопходна су и већа новчана средства и онда лако одустанете од њихових реализација? Да ли сте свесни да је често потребно само мало више труда, маште и времена и да од свог дома или пословног простора направите заиста место у којем би свако врло радо боравио.

Осмишљавајући делове свог дома исто тако треба да тежите и ка практичним решењима која ће вам олакшати свакодневни живот. Када су просторије мање, а самим тим и цео животни простор, требали бисте се руководити и саветима стручњака који су нам доступни бесплатно.

Много је лакше пратити савете, трендове и „пустити машти на вољу“ уколико сте на самом почетку, него када је пред вама изазов преуређења. Свеједно, и у једном и у другом случају, пред вама је свакако доста посла, а време некако много брже тече када започнете са неким великим подухватом.

На сваком кораку се суочавате са изазовима уштеде новца или са свакако малим буџетом хоћете да урадите што више, што ефектније и дугорочније. Желите туш кабину, али вам је неопходна и када за купање? Постоји неколико решења да добијете све у једном.

Керамичке плочице – облагање зидова и подова. Идеално би било када би се амбијент употпунио плочицама из исте серије, истог произвођача, потпуно истих димензија да добијете складан след у целом простору. Саветујемо да покушате нешто смелије. Истицање појединих делова зидова или одређених делова могуће је уз комбинацију плочица различитих текстура, серија, димензија, а можда и стилова. На приказаној фотографији су модерне плочице урбаног дизајна и плочице текстуре дрвета декорисане интересантним мозаиком. Све одабране боје се слажу једна са другом. На вама је да пронађете нешто прикладније свом буџету, али свакако можете постићи исти или чак и бољи ефекат другачијом комбинацијом.

Уградни систем водокотлића  – када опремате купатило или имате потребу да замените WC шољу или водокотилић размисилите о варијанти уградног водокотлића. Које су све предности? Смањен је ниво буке, систем је врло поуздан, чвршћа веза између делова без могућности цурења, даје нове могућности дизајнерских решења, дугорочно је исплативо и да не набрајамо даље…Приликом уградње овог система пред вама се налази и велики избор типки, од обичних белих, пластичних до сјајних и мат хромираних, потребно је само да се стилом слажу уз остале елементе купатила.

Грејање у купатилу/сушач пешкира  – Шта радите са пешкирима након купања или редовне хигијене? Вероватно их одложите на држач предвиђен за њих. Али на тај начин они задржавају влагу, а самим тим су подложни развоју бактерија и не миришу више онако лепо и свеже. У току зиме можда  догревате купатило неком класичном грејалицом, поседујете грејно тело које је повезано на постојећи систем грејања или га уопште немате, али и за то постоји једноставно решење.

На постојећи систем грејања, уколико није изведено грејно тело и до самог купатила, сушач за пешкире као грејно тело је идеално решење. Заузима и мало места, служи и за сушење пешкира,али може бити и место за њихово одлагање до следеће употребе.

Уколико у купатилу имате изведену струјну утичницу, овај сушач – радијатор је могуће, у комбинацији са електричним грејачем, такође вишеструко искористити.

Подели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Слични чланци

Akcija Sistem 09 2020 Ver1 1200x628
Блог

Систем купи и 20% попуста покупи!

Уколико вам је одабир елемената за купатило, осим креативности и преферираног дизајнерског стила, одређен и расположивим буџетом, ово је савршена прилика да реновирате целокупно купатило

ДЕТАЉНИЈЕ —