Осавремените своје купатило и без реновирања

Без обзира да ли ваша породица броји мање или више чланова чињеница је да је купатило просторија која „трпи“ безброј улазака и излазака у току дана. Због своје намене купатило опремамо једноставним елементима, најчешће беле боје, без смелости за неким већим контрастима и колоритом, као и посебно дизајнираним производима из асортимана батерија (славина), купатилског намештаја,туш кабина и сл.

Оваква купатила можете учинити веома пријатним, освеженим и модерним уз само неколико промена, а без превеликог улагања и грађевинских радова.

Славине или батерије

Данас се у понуди могу пронаћи заиста сјајни модели, домаћих или реномираних светских поизвођача, лидера у овом сегменту. Оно што свима веома привлачи пажњу, а вама свакодневно коришћење може учинити пријатним је понуда најновијих модела врхунског дизајна, у необичним бојама. Зашто не бисте стандардне боје батерија заменили са црним, чисто белим или нешто смелије – златне, бакарне и сл? Као избор могу бити и оне са уграђеном функцијом уштеде воде, сигурносним вентилима, као и термостатске за лаку употребу.

Kupatilo Bez Renoviranja Blog Keramika Jovanovic

Купатилски намештај или умиваоници?

Уколико је Ваше купатило опремљено стандардним моделом умиваоника са једноставним пластичним сифоном, покушајте да гледате „outside the box“. Обичан умиваоник можете улешати заменом сифона – поставком металног, украсног или пластични сакрити керамичким стубом. Такав стуб можете декорисати и по сопственом укусу неким самолепљивим фолијама или прикладним налепницама, у стилу самог купатила или ручно осликати.

Други избор вам може бити замена умиваоника модернијим моделом или комадом купатилског намештаја са уградним или надградним умиваоником. Надградне умиваонике можете поставити и на посебно конструисаној подлози/полици обложеној керамичким плочицама као и на дрвеном постољу. У том случају свакако саветујемо поставку лепшег модела металног сифона и украсне славине/батерије.

Kupatilo Bez Renoviranja Blog Keramika Jovanovic 2

Када је обложена старим плочицама

У овом случају имате неколико могућности: можете да уместо старих поставите неке модерније, у складу са другим плочицама (зидним и подним). Уколико су остале плочице које нећете променити у једној боји за ово облагање можете употребити веома интересантне плочице богате текстуре. Друга опција је уградња металне или пластичне облоге на постојећу каду или комплетна замена исте за модел за облогом.

Kupatilo Bez Renoviranja Blog Keramika Jovanovic 3

Још једна од опција, можда и најповољнија је освежавање боје керамичких плочица адекватном бојом која се може и тонирати (до 2% на укупну запремину боје). Не препоручује се једино тонирање уколико се бојом прекривају плочице унутар туш кабине.

Веома практично решење може да вам пружи и претварање постојеће каде у туш кабину. У понуди су паравани који се могу поставити на страницу каде чиме се она претвара у туш кабину, те је поред овог потребно додати и евентуално успонски туш или држач за ручицу туша.

Cement Milica 2 B4

Поред тога и стару каду можете освежити поновним бојењем и за то препоручујемо да уради неко стручно лице.

Осветљење у купатилу

Евидентно је да се раније није толика пажња придодавала осветљењу у купатилу. Углавном се постављала централна расвета и евентуално изнад огледала, једноставног дизајна. Данашња, модерна решења укључују ЛЕД расвету која се углавном уграђује у спуштене плафоне, као и уградна расвета у склопу купатилског намештаја, изнад ормарића или огледала. Томе се наравно могу придодати веома модерни и адекватни висећи лустери (висилице), минималистичког дизајна или истим да се замени плафонска расвета.

Madera 1a

Стара WC шоља или замена?

Стари модел WC шоље можете увек заменити новим  или поставити уместо ње моноблок (што је много практичније). Пре него се одлучите на крупније инвестиције можете једноставно и само променити боју даске у неку ведрију, допадљивију боју. Поред овепромене унесите у своје купатило још неке детаље исте боје: саксију са цвећем, свеће, пешкире, завесу и слично…

Kupatilo Bez Renoviranja Blog Keramika Jovanovic 6

Уколико се определите за неку од опција за освежење или реновирање купатила или пак не, постоји још једна могућност да са мањим улагањем ипак направите ред у купатилу,а самим тим и освежите га, улепшате, модернизујете. Додајте један од елемената купатилског намештаја у виду вертикале. Овај ормарић садржи углавном неколико веома практичних полица у које можете сложити мноштво ситница, па чак и пешкире за замену, а у понуди су и модели који садрже и корпе са одлагање веша за прање.

Kupatilo Bez Renoviranja Blog Keramika Jovanovic 7

Размислите о сваком од ових савета и јавите нам се уколико вам је потребан додатни или можда чак и бесплатан пројекат за реновирање целог купатила.

Слични чланци