Новогодишње украшавање купатила

Новогодишње украшавање купатила

Новогодишњи празници представљају идеално време за украшавање дома и стварање пријатне породичне атмосфере. Сваки кутак у кући може бити одлична прилика за оригиналне идеје и несвакидашње украшавање. Као и рецимо, купатило.

Чекај, озбиљно… Украшавање купатила?

Зашто да не. Данас је у тренду бити другачији и уносити оригиналне новине у стил, па што не и у декорисање купатила. Сада своје купатило можете декорисати на безброј начина.

Купатило у црвеним, зеленим и плавим нијансама представља идеалан дезен ентеријера који одише новогодишњом позитивношћу. Немојте очајавати уколико Ваше плочице нису „у складу са празничном атмосфером“. Мали детаљи могу све да исправе. На крају ћете, као и Ваши укућани и гости бити изненађени ониме што сте уз мало труда направили. Све што Вам је потребно јесте воља и мало маште. Керамичке плочице и њихов дизајн ће успети да се уклопи у сваку идеју.

Све је у детаљима

За формирање оригиналног празничног ентеријера није Вам потребно реновирање купатила. Како да украсите купатило? Поента је да искористите ситнице које су Вам већ при руци. Уколико имате старе новогодишње украсе, или једноставно више немају места за качење на јелци, покупите их и уколико имате празног простора, ставите на ивице у купатилу. Тако ће разнобојни украси добити нову сврху, а ви ћете ефикасно испунити празан простор.

Празничне кутије, такође могу улепшати ентеријер купатила. Узмите неколико кутија различитих величина, вежите их машнама у препознатљивим празничним бојама и поставите поред каде, испод умиваоника, иза врата… Ето идеалног начина и да обрадујете некога. Док се Ваша вољена особа тушира, или ужива у топлој купци, спремите јој поклон у кутији и сачекајте реакцију. Само не заборавите да ставите поклон у саму кутију. Иначе нећете добити реакцију коју сте очекивали.

Додатни детаљ може бити и адекватан избор простирке за купатило у лежерном новогодишњем колору. Нека сваки кутак купатила има своју причу.

Икебане са природном јелом и шишаркама као и мирисне свеће представљају најчешћи украсни избор у данима око новогодишње ноћи. Искористите празан простор на купатилском намештају и бићете изненађени како природни украси могу утицати на Ваше расположење. Једном речју, успеће да Вас – инспирише.

Само лагано са паљењем свећа, атмосфера треба да буде врела, али ипак не бисте желели да ишта изгори.

Несвакидашњи доживљај у пар корака

Раскош и необичност уређеног купатила ће свако приметити. Уз мало труда и енергије, користећи доступне материјале направићете угођај за памћење. Неко ће уживати у спокоју садашњости, друге ће атмосфера навести на носталгична размишљања и вратити слике лепих тренутака из ране младости, док ће трећи благонаклоно гледати у будућност.

Било да сте сами у Вашем дому, у друштву породице или са пријатељима, уживаћете у нешто другачијој празничној атмосфери.

А што да не, можда новогодишње уређење купатила прерасте у Вашу малу традицију. Само немојте да претерано продужите време боравка у купатилу, приметиће се… А онда ће Деда Мраз бити на муци коме да донесе поклоне.