Ново у Керамици Јовановић – Плочице произведене дигиталном техником

Elba Beige, Elba Gray и Etna 4, димензија 33х33 цм су нове плочице Керамике Јовановић прозведене новом дигиталном технологијом.

За мање од једне деценије технологија штампе и декорисања керамичких плочица названа “digital ink-jet” је сазрела из “занимљиво” у “морамо имати” и постала потреба комерцијалне технологије и дизајна. У свету се данас керамичке плочице произведене дигиталном технологијом не сматрају као нешто посебно, већ као саставни део асортимана. Овом технологијом произвођачима плочица се омогућило да смање трошкове, унапређују производне процесе и развијају нове, разноврсније производе. Поред тога дигитални приступ је повећао квалитет керамичких плочица, омогућио производњу реалистичне живље плочице, али и отворио нове нивое креативног дизајна.

Elba Beige

Elba Gray

Etna 4

Декорисање плочица на традиционални начин, штампањем путем ваљака или сита је увек био најпроблематичнија фаза у процесу производње. Класичан процес штампе ограничава могућности за дизајнирање и ограничава процес на понављање отиска, што доводи у питање реалистичност нпр. ефекат природног камена. Поред тога, трошкови рада могу учинити сито штампу непрактичном за већину јединствених пројеката и неекономичном за кратке серије, односно мале тираже.

Насупрот томе, дигитални принцип је веома флексибилан и поуздан бесконтактни процес који доноси више слободе у производњи и креативне користи. То омогућава брза подешавања и минималне напоре при преласку са дизајна на дизајн, али и омугућава већу флексибилност (нпр. код мањих серија). Процеси израде керамичких плочица дигиталном технологијом заобилазе припрему, трошкове припреме и подешавања. Дигитални процес чини штампање керамичких плочица практичним (како стотине комада тако и стотине квадратних метара).

Само постављање овакве керамике се не разликује од конвекционално произведених керамичких плочица. Услови и захтеви за израду и постављање и одржавање су потпуно исти као код већ добро познатих производа које можете наћи на тржишту.

Увидевши све предности нове технологије, Керамика Јовановић је у Зорка Керамици у Шапцу произвела нову серију подних плочица – Elba и освежила серију Еtna.
Захвљујући “digital ink-jet” технологијом којом је произведена, Elba, димензија 33×33 цм поседује снажан изглед и изражајност природног камена. Доступна је у две боје: Elba Gray и Elba Beige, мразоотпорна и идеална за облагање: балкона, тераса, степеништа, баште и осталих површина на којима се плочица “јаког карактера” савршено уклапа са природним окружењем.

Etna 4, димензија 33х33 цм је са изгледом брушеног камена, великим могућностима комбиновања и својим техничким карактеристикама (мразоотпорност), такође одличан избор за облагање спољних површина попут вртова, кровних тераса, балкона и сл.

Подели:

Слични чланци