Мали трикови за лепше купатило

Мали трикови за лепше купатило

Мали трикови за лепше купатило – Мали рај за опуштање и тренутке мира у кући многима од нас је купатило, зато је потребно посебно обратити пажњу на изглед овог простора. Чишћење купатила је најомраженији, али и обавезан посао који се мора редовно обављати.

Купатило је прво што примете сви гости, али исто тако је и место за одржавање личне хигијене због чега мора бити чисто и уредно, без бактерија. У овој просторији бактерије се лако размножавају, јер је пуна влаге. Међу највећим преносиоцима бактерија су, поред санитарије која се не одржава правилно, завесе на кадама и влажни пешкири.

Завесу на кади треба редовно прати, јер се на њој најлакше сакупе бактерије. Најбољи начин за њено прање је у топлој води са мало прашка за прање веша и избељивача.

Пешкири су велики преносиоци бактерија, јер дуго остају влажни и требају се прати на високим температурама.

Малу помоћ за дезинфекцију можете наћи и у Вашој кухињи. За чишћење плочица можете користити соду бикарбону или сирће које ће им дати блиставо белу боју.

Ако имате осећај да се на славини створио лош притисак, то је знак да се накупио каменац. И овај проблем можете решити уз помоћ сирећета. Најлонску кесицу треба напунити сирћетом и потом је гумицом везати за славину или можете скинути славину, потопити је у чинију са сирћетом и оставити да стоји преко ноћи. Следећег јутра каменца неће бити. Исти поступак се може применити и на тушу уколико има лош притисак.

Сирће је добро и за чишћење све санитарије у купатилу. Сирће у комбинацији са водом добро ће уклонити све бактерије. Сву санитарију орибајте четком и сирћетом, и потом пребришите сувом крпом чиме ће се уклонити трагови воде. Након овог поступка санитарија ће бити чиста, и добиће посебан сјај.

Плочице око каде се такође могу чистити сирћетом или содом бикарбоном да би се уклонио наталожени каменац.

Уколико имате хидромасажну каду прави начин да је очистите је следећи: напуните је водом као да ће те је користити за купање, сипајте кашику соде бикарбоне и укључите је. На тај начин сода бикарбона ће ући кроз све млазнице и очистити их. Овај поступак је потребно поновити једном у два месеца како би хидромасажни систем што дуже трајао.

Чишћење пода најбоље је оставити за крај, јер ће се тако очистити и сва прашина која је пала током чишћења санитарије и осталих делова. Које год средство да користите, подне плочице на крају обавезно пребришите чистом водом како бисте уклонили сапуницу и спречили клизање.

И не заборавите да након сваког туширања или купања пребришите каду и славину да би уклонили трагове воде и спречили скупљање каменца. На овај начин помоћи ћете себи тако што ће свако наредно чишћење купатила бити брже и лакше.

Посетите наш ПРОДАЈНИ ПРОГРАМ и пронађите све за ваше ново купатило.