Купатилски намештај

Купатилски намештај

Лепо и топло време свакако је инспирација за промене у животном простору. Нова боја зида, нов намештај или нека друга ситница, свака на свој начин оплемењују и мењају простор. Међутим, на неке промене у стану се тешко одлучујемо, да ли због недостатка новчаних средстава или због недостатка времена, али се на нека реновирања тешко одлучујемо. Купатило је просторија у стану која захтева највећа улагања, или нам се само тако чини. Реновирање купатила почињемо само када нас нужда натера, најчешће неки квар који је неопходно санирати.

Међутим увек можемо убацити неки детаљ, попут неког комада намештаја у виду полице, витрине или неког ормарића.

Приликом одабира купатилског намештаја потребно је водити рачуна о одабиру материјала од кога се прави, јер је купатило просторија у којој су честе промене температуре и количине влаге у ваздуху. То су пресудни фактори који првенствено утичу на намештај.

Купатилски намештај се зато прави од најквалитетнијих плочастих материјала који не упијају влагу, најчешће су то оплемењене иверице ( које се добијају пресовањем иверице и смоле) или од медијапана високог квалитета.  Из тог разлога пожељно је бирати намештај који се првенствено израђује од медијапана, јер материјал сам по себи, боље подноси велику влагу у просторијама, испарења од разних средстава за одржавање тоалета и разна механичка оштећења. Наравно то не значи да овакав намештај треба директно излагати овим факторима, јер то што добро подноси оштећења не значи да није неуништив.

Намештај направљен од медијапана је скупљи од намештаја од пресоване иверице, али посматрно на дуг рок, та инвестиција се исплати,јер је врло издржљив. Уколико нам досади, увек је могуће намештај освежити са разним налепницама или декорацијама које је могуће налепити на површине.

Купатилски намештај могу да буду висећи елементи са огледалом, полице, витрине (отворене/затворене), конзолни и редовни ормарићи итд., заиста је понуда широка, само одлуку о избору намештаја препуштамо вама.

Схватило се да је купатилски намештај стварна потреба, а не луксуз.