Купатилски намештај решава многе проблеме у купатилу

Порастом тражње и понуде производа за одржавање личне хигијене, едукацијом о значају одржавања исте као и све већим потребама савременог човека долазимо у ситуацију када нам се много потрепштина нагомилава у нашим домовима. Да би све ово лепо сложили, да не смета ни нама нити укућанима, а да нам опет буде на дохват руке потребна нам је добра организација, чврст карактер да одбацимо оне артикле које не користимо, а исто тако и адекватан намештај.

Када је реч о купатилском намештају пред нама је веома велики избор како боја, тако и димензија и дизајна. Купатилски намештај се састоји од неколико елемената и углавном долазе у комплету – доњи делови са умиваоником, а горњи са огледалом и евентуално, расветом. За већа купатила постоје и посебни елементи са више полица (вертикале и мале вертикале) или који у себи имају и уграђену корпу за одлагање веша за прање.

Купатилски намештај је једноставнијих линија, без много упадљивих детаља, а оно што једино може да остави ефекат код посматрача је боја. Данас се и овај намештај може пронаћи у салонима керамике у различитим бојама, а потенцијалним купцима су понуђени у предложеним, такозваним, амбијентима, где је приказан могућ начин комбиновања боја керамичких плочица са једним практичним купатилским елементом. Приметно је да је чак могуће да су плочице и намештај у истој нијанси, нарочито уколико су плочице са текстуром.

Када бирате за своје купатило одговарајући намештај пред вама је још један детаљ на који требате обратити пажњу – желите ли да ормар са умиваоником или вертикала стоји на плочицама, на одговарајућим ножицама или да се постави монтажом на зид (ово је тзв. конзолна врста). Свако за себе одређује предности било једне било друге опције, можда је чак естетика у питању и необичност. Свакога од нас нешто инспирише када је уређење дома у питању и руководите се тиме до најситнијих детаља – класика, ретро, модерни, савремени дизајн па чак и научна фантастика….

Занимљиви су модели који се отварају на додир – једноставним притиском, без електронике. Можда је овај избор практичан уколико у вашој породици живе и млађа деца. Притиском одређеног дела намештаја отвара се фиока за одлагање, без постојања стандардних ручица.

Било да реновирате купатило или сте у изградњи истог или пак желите да улепшате овај простор потребно је да сваки зид премерите и сагледате како да га на најбољи начин искористите, да вам у њему буде и пријатно, да вам не сметају ситнице којих неизоставно баш у купатилу има много и да одаберете праве елементе. Стручан савет продаваца у сваком салону керамике ће вам сигурно на крају помоћи да се одлучите када сте окружени великим избором купатилског намештаја.

Подели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Слични чланци

40x120
Блог

Meissen велики формати

Право освежење у текстурама и бојама у протеклој години нам је стигло из Meissen-а. Понуду керамичких плочица, за праве хедонисте и перфекционисте, обогатили смо основним

ДЕТАЉНИЈЕ —