Колико често чистити туш кабину и на који начин?

Колико често чистити туш кабину и на који начин?

Сви волимо чиста и сјајна купатила, и срећни смо када до таквог резултата можемо доћи на брз и лак начин. Код купатила са новом туш кабином или параваном није потребно пуно труда и времена за њихово одржавање, мада, свако купатило може бити уредно и чисто уколико се редовно одржава.

Keramika Jovanovic Koliko Cesto Cistiti Tus Kabinu 1

Како према неким статистичким подацима човек просечно потроши око 6 месеци свог живота туширајући се, потребно је обратити посебну пажњу на хигијену туш кабина. Посветите пар минута вашој туш кабини свакодневно, нешто мало више времена на недељном нивоу, и она ће бити чиста и блистава као када сте је тек купили.

С обзиром да је тамно и влажно окружење идеално за појаву буђи, плесни и бактерија трудите се да вашу туш кабину одржавате сувом колико год је то могуће.

Свакодневно, након сваке употребе туш кабине предузмите следеће кораке:

  1. покупите крпом воду са зидова, пода и врата,
  2. пребришите ове површине пешкиром како бисте уклонили преосталу влагу,
  3. прозор купатила оставите отворен у наредних сат времена или укључите вентилатор у следећих 20 – 30 мин како бисте смањили влажност у купатилу,
  4. оставите отворена врата туш кабине како би се влага што пре разишла.

Keramika Jovanovic Koliko Cesto Cistiti Tus Kabinu Brisanje Stakla 2

И поред свакодневног брисања туш кабине, минимално задржавање влаге је неизбежно. Постојање влаге ствара могућност за појаву буђи или слузи која, осим тога што се непријатно осећа и изгледа, може негативно утицати и на ваше здравље. Да би се избегао тај проблем, два до три пута недељно пошприцајте туш кабину средством за чишћење баш за ту намену, или сирћетом с’ неколико капи уља чајевца (на 30 ml сирћета ставите 1 кап уља) и пустите да се осуши на ваздуху. Сирће помаже у борби против прљавштине и слузи, а уље чајевца се користи против буђи и плесни. Што се тиче средстава за чишћење, наш савет је да поштујете упутства произвођача површине коју чистите.