Имате тинејџера у кући?

Када приступате уређењу свог дома, реконструкцији или једноставно желите да га освежите сигурно размишљате о функционалности елемената којима ћете испунити просторије.

Када је купатило у питању, то је место где се сигурно често дешава да неколико укућана борави истовремено (осим уколико немате више купатила, одвојену вешерницу и слично). Колико се тада унервозите, колико пута вам нешто испадне из руке или одустанете од своје намере јер неко управо пере зубе, а неко је пред огледалом и шминка се? Не можете да уђете у купатило јер се неко управо закључао у њему? Имате тинејџера у породици?

Потпуно разумемо ваше проблеме и покушаћемо да вам дамо неколико практичних савета како да лакше пребродите овакве проблеме, али решење може остати и трајно.

Прво решење је да, поред главног купатила у кући, покушате да нађете простор за још једно, мањих димензија, које ће садржати, умиваоник са огледалом, wc шољу и мању туш кабину или параван.  Ово највише има смисла у фази градње.

Уколико живите у стану, овакви „захвати“ скоро да су немогући, али један искусан „грађевинац“ би вам можда и пронашао решење – затварање терасе, уз обавезну квалитетну хидро и топлотну изолацију  или преграђивање неке од просторија најближе „мокрим чворовима“.

Погледајте нека од решења за мања купатила за која су се одлучили наши купци:

Поред паравана, чија ширина се креће од 130цм (можете пронаћи и фиксни параван са димензијом од 90цм, чији је улаз са стране),  комотно може да се постави wc шоља и умиваоник, јер заједно са простором за туширање ови елементи заузимају око 2 метра . Исто тако, у дужини мањој од 2 метра купатило може да се комплетира и мањим умиваоником у комплету са купатилским намештајем у којем можете сместити мноштво ситница. Ово је више него довољно једном тинејџеру, било да је дечак или девојчица у питању.

За туширање можете користити параване или туш кабине, а за које вам нису потребне туш каде или пак туш кабине са подним профилима. Угаона туш кабина Diamond је рецимо мањих димензија које износе 90 x 90 цм. Приликом њихове уградње потребно је урадити адекватну хидроизолацију и систем одвода.

Уколико опремате мање купатило корисно је да умиваоник буде саставни део намештаја, а ми смо за вас издвојили шематски приказ са димензијама неких мањих модела које бисте могли употребити:

Следеће решење, за основно купатило, би било да се простор максимално добро организује, како би се и гужва у истом лакше пребродила. Један од начина је, уколико вам габарити купатила дозвољавају, да део купатила преградите тако да се са једне стране зида налази рецимо туш кабина, а са друге стране умиваоник као и купатилски намештај.

Преградни зид се ради од влагоотпорних ригипс плоча (обично су зелене боје). Након тога је потребно урадити тзв. импрегнацију плоча. Од некога ћете можда добити савет и да је довољно поставити ПВЦ мрежицу и лепак. На такву површину се после лепе плочице стандардним лепком за плочице, као да је и чврста градња у питању. Фугне се такође раде са водоотпорним масама за фуговање. Углове и ивице обложите посебним тракама или лајснама. Уколико на овај зид мислите да можда поставите неку полицу или слично, потребно га је посебно ојачати. За керамичке плочице које постављате на овој врсти зидова одаберите оне које имају што мању пропустљивост (ово можете питати било ког продавца у салону керамике).

Оваквим преградним зидовима се могу одвојити и wc шоље од неког другог купатилског елемента. Тада имате могућност и да се поиграте дизајном и креирате полице унутар зида чиме добијате додатни простор за одлагање ситница или једноставно поставите држаче пешкира, баде мантила и слично.

Преградни зидови у купатилу вашим тинејџерима дају осећај сигурности чиме не нарушавате интимност, а ви свакако покушајте да што брже обавите то што планирате у купатилу и уз обавезно извињење напустите купатило, највише због њихове преосетљивости у овом добу и потребом за улепшавањем.

Идеално решење за компромисе у купатилу и је дупли умиваоник са великом површином огледала у виду ормарића изнад њега.

Шта се крије иза врата ормарића и у фиокама? Разни козметички препарати, фен за косу, пегла за косу, неколико палета шминки – за дневне и вечерње изласке посебно и ко зна чега ту све још нема, зар не?

Верујте да вреди инвестирати у овакво решење јер период адолесценције обично траје око 10 година, мада на почетку ране адолесценције још увек није изражена потреба за улепшавањем, која повлачи за собом дуге и дуге сате пред огледалом.

Уколико сматрате да вам ништа од предложених савета не одговара, из било ког разлога, интересантно решење може бити постављање распоред коришћења купатила на вратима истог, а да се ваш тинејџер не би превише узбудио и побунио због тога и осећаја “неправде”, покушајте да све представите на шаљив и примерен начин.

Подели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Слични чланци

cement gold
Блог

Импресиван дизајн великих формата

Инспирисани потребом за боравком у опуштајућем окружењу бирамо за своје купце текстуре које дају тродимензионални приказ или најновијом технологијом застакљивања  пружају осећај природних материјала. Tрaгajући

ДЕТАЉНИЈЕ —
Пратите нас на друштвеним мрежама
Пријавите се на нашу мејл листу

Пријавом на мејлинг листу, добијаћете информације о тренутним попустима и новим производима.