Гранит – природни елемент и украс сваког простора

Гранит – природни елемент и украс сваког простора

Колико год камен деловао хладно ипак је он најчистији и најздравији, а уз то и природни елемент  којем свакако треба дати предност у односу на дрво и ламинат, када је облагање подова и зидова у питању,  стамбеног или пословног простора.

Камен је код нас заступљен у виду плочица већих димензија у облику мат и полираног гранита. Можда многи и не знају да се ова врста производи од специјалне врсте млевеног камена (који у свом саставу имају висок проценат минерала, а који су природи саставни део гранита) и поседује изузетно добре техничке карактеристике.

Неретко можете видети да се и многе фасаде облажу гранитним плочама што значи да су изузетно отпорне на све временске услове и проценат апсорпције воде им је мањи од 0,5%.

Исто тако, погодно је и препоручљиво користити их за постављање у објектима различите намене, где је висока фреквенција употребе, као што су: продавнице, ресторани, степеништа, предворја,  али и стамбени и други пословни простори.

фотографија из наше референтне листе

фотографија из наше референтне листе

Ипак, то не значи да се оне искључиво користе за облагање подова него их можете применити као веома леп декор на зидовима било ког амбијента.

фотографије амбијената у нашим салонима

Начин лепљења ће просторијама дати посебну чар, нарочито уколико комбинујете са другим плочицама исте серије или истих димензија,али друге боје, постављате их под углом или уметнете неки упечатљив декор.

начин декорисања на местима спајања плочица, под углом – фотографија из нашег салона

Када је полиранигранит у питању постоје многе недоумице – страхови да ће се глазура оштетити, као и саме плочице, да ће изгубити сјај и слично, али неопходно је знати да специјална глазура, која је печена на изузетно високим температурама, даје плочицама велику отпорност на хабање, отпорност на ниске температуре, мрље, као и киселине и базе.

фотографије из наше референтне листе

Што се одржавања полираног гранита тиче неопходно је, одмах након уградње, извршити импрегнацију чиме се спречава и штити од прљања разним органским материјалима, као што су вино, кафа, кечап, уље и слично). Заштитом и одржавањем на прави начин своје гранитне плочице ће дуго времена красити и оплемењивати простор који сте одабрали за њихово постављање.

фотографија урађеног пројекта за нашег купца

Уколико посетите било који од нашег салона уверићете се у заиста велики избор керамичких, али и гранитних плочица, а од наших запослених добијате стручан и адекватан савет који ће вам помоћи приликом одабира. Исто тако код нас можете пронаћи и заштитна средства и течности за негу и одржавање ове и других врста плочица.

Затвори