Гранит као универзално решење ванвременске елеганције

Последњих година керамичке плочице су све заступљеније у уређењу ентеријера. Користе се за облагање купатила, кухиња, ходника, тераса, па чак и спаваћих и дневних соба због чега су доступне у скоро неограниченом броју модела различитих техничких карактеристика, димензија, облика, шара и боја.

У мору текстура и тонова, међу безброј врста није лако одабрати плочицу која ће задовољити све ваше функционалне и естетске захтеве. Ми вам препоручујемо гранитне плочице, једну од најпопуларнијих врста плочица, са универзалном и широком наменом.

Keramika Jovanovic Blog Amazon Kahve 60x60 2

Keramika Jovanovic Blog Fosil 60x120

Гранитне плочице, мат и полиране, одликују се изузетно добрим техничким карактеристикама. За њих се каже да имају пуну масу, јер им је боја полеђине често иста као и наличје. Структуру материјала од којег су направљене чине млевени природни камен, са великим процентом минерала који у природи учествују у саставу гранита због чега се и називају гранитним плочицама, као и специјалне глазуре које се могу пећи на високим температурама, што гранитној плочици даје велику отпорност на хабање, отпорност на мрље, као и отпорност на киселине и базе. Апсорпција воде гранитних плочица износи Е ≤ 0,5% што значи да су отпорне на мраз и ниске температуре.

Захваљујући наведеним својствима, имају врло широк опсег употребе, односно представљају идеално решење за облагање како унутрашњих, тако и спољашњих површина попут балкона, тераса и сл. Због велике отпорности на хабање, препоручују се за поплочавање просторија са великом фреквенцијом кретања као што су продавнице, ресторани, хотели, степеништа, предворја, пословне просторије. Често се користе у просторијама са подним грејањем јер су добар проводник топлоте. Неретко можете видети да се и многе фасаде облажу гранитним плочама, што само потврђује њихову универзалну намену.

Keramika Jovanovic Blog Polirani Granit

Врло лако се могу уклопити у сваки дизајнерски стил јер се израђују у изузетно много боја и текстура. За пословне просторије најчешће се користе једнобојни модели у сјајној варијанти – полирани, или они сведенијег дизајна док се у угоститељским, као и стамбеним објектима употребљава смелији дизајн, често тамнијих тонова. Већи део наше понуде гранитних плочица је великог формата: 60х60, 60х120 cm, мада се поједини модели могу наћи и у мањим димензијама.

Keramika Jovanovic Blog Polirani Granit 60x120 Ponte

Keramika Jovanovic Blog Carrara 60x60

Уколико нисте сигурни да ли је гранитна плочица која вам се допада добро решење за простор који облажете или како се уклапа у већ постојећи амбијент, стручан савет продаваца у сваком нашем салону ће вам сигурно помоћи да се одлучите када сте окружени великим избором ових врста плочица.

Подели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Слични чланци

akcija 03 2021 popusti damama ver3 2 fb cover
Блог

Попусти дамама!

Керамика Јовановић слави даме, њихову снагу и јединственост… Зато се у нашим салонима 8. и 9. марта обележава Дан жена и то посебном акцијом која

ДЕТАЉНИЈЕ —
keramika jovanovic blog dame biraju naslovna
Блог

Даме бирају

Припадници нешто старије генерације се не би сложили да су на „игранкама“ (тако су се некада звале „журке“) даме бирале своје партнере за плес, али

ДЕТАЉНИЈЕ —
Пратите нас на друштвеним мрежама
Пријавите се на нашу мејл листу

Пријавом на мејлинг листу, добијаћете информације о тренутним попустима и новим производима.