Ефектне рељефне плочице у шпанском стилу

Ефектне рељефне плочице у шпанском стилу

Некада су се керамичке плочице израђивале у стандардизованим димензијама  са сјајном завршном обрадом и користиле се искључиво за облагање купатила. Захваљујући модернизацији процеса производње, плочице данашњице су разноликих димензија, верно имитирају најразноврсније материјале који се употребљавају за облагање ентеријера и поред равне, могу имати и рељефну текстуру. Тродимензионалне, односно 3D плочице су посебна врста зидних керамичких плочица. Како сам назив каже, имају три димензије: дужину, ширину и „дубину“ као трећу, најчешће неправилну димензију коју карактеришу различита испупчења или удубљења. Оно што ове плочице чини посебним је и завршни ефекат који подсећа на различите врсте рељефа, како геометријског, тако и апстрактног облика. Из тог разлога се могу постављати у све просторије вашег дома, било да се ради о ентеријерима модерног типа, или о ретро варијантама.

Као резултат иновативних технолошких процеса и потребе за диференцирањем наше понуде, у продајни програм уврстили смо и неколико модела 3D керамичких плочица реномираног произвођача STN Ceramica из Шпаније: Aral&Japon 30×90 cm, Savona 20×60 cm, Shine 25×75 cm. Ову врсту плочица, као отмене детаље просторије, често називају и „тајном стилски опремљених купатила, кухиња или других просторија“.

Arial Japon Ambijent

Aral&Japon

Рељефна структура и имитација дрвета модела Aral&Japon има свестране могућности и користи се за облагање купатила, кухиња, дневног боравка или предсобља, канцеларија, кафеа или ресторана. Због већих димензија погодне су за велике зидне површине. Лака је за комбиновање са другим моделима ради креирања вама омиљеног дизајнерског стила.

Stn Amb Shine Cold 25x75 Brillo

Stn Amb Shine Warm 25x75 Brillo Detalle

Shine

Shine плочице, инспирисане геометријом, у сјајној завршној обради, вашем ентеријеру даће нову динамику. Рељефна текстура ових плочица посебно долази до изражаја када је обасјана природним или вештачким светлом при чему се, уз помоћ сенки које притом настају, постиже импресиван и динамичан изглед ентеријера. Уз додатне светлосне изворе или промену правца светлости, рељефни мотиви плочице „оживеће“ на неки нови, другачији начин пружајући потпуно другу димензију и изглед самог амбијента.

Stn Savona 20x60 Ambijent0

Savona

Плочице модела Savona верним имитирањем мермера амбијенту пружају шарм, боју и топлину. У којој год просторији да их користите – зид који обложите овим плочицама није потребно додатно украшавати јер је сама плочица, због завршне рељефне обраде изузетно декоративна и може се примењивати за акцентовање појединих сегмената просторије. Овим атрактивним плочицама можете нагаласити одређене зидове или делове истих као што је нпр. простор унутар туш кабине.

Што се тиче чишћења 3D плочица, најбоље решење су природна средства која неће оштетити њихову површину. Углавном се користе: алкохолно сирће, лимун, сода бикарбона, меке четкице, сунђери и крпе. Приликом коришћења ових супстанци најбоље је да користите рукавице, због нагризања коже руку. Уколико се ипак одлучите за чишћење хемијским средствима, водите рачуна о њиховом саставу и конкретној намени јер су ове плочице врло осетљиве на грубе препарате.