Efektne reljefne pločice u španskom stilu

Efektne reljefne pločice u španskom stilu

Nekada su se keramičke pločice izrađivale u standardizovanim dimenzijama  sa sjajnom završnom obradom i koristile se isključivo za oblaganje kupatila. Zahvaljujući modernizaciji procesa proizvodnje, pločice današnjice su raznolikih dimenzija, verno imitiraju najraznovrsnije materijale koji se upotrebljavaju za oblaganje enterijera i pored ravne, mogu imati i reljefnu teksturu. Trodimenzionalne, odnosno 3D pločice su posebna vrsta zidnih keramičkih pločica. Kako sam naziv kaže, imaju tri dimenzije: dužinu, širinu i „dubinu“ kao treću, najčešće nepravilnu dimenziju koju karakterišu različita ispupčenja ili udubljenja. Ono što ove pločice čini posebnim je i završni efekat koji podseća na različite vrste reljefa, kako geometrijskog, tako i apstraktnog oblika. Iz tog razloga se mogu postavljati u sve prostorije vašeg doma, bilo da se radi o enterijerima modernog tipa, ili o retro varijantama.

Kao rezultat inovativnih tehnoloških procesa i potrebe za diferenciranjem naše ponude, u prodajni program uvrstili smo i nekoliko modela 3D keramičkih pločica renomiranog proizvođača STN Ceramica iz Španije: Aral&Japon 30×90 cm, Savona 20×60 cm, Shine 25×75 cm. Ovu vrstu pločica, kao otmene detalje prostorije, često nazivaju i „tajnom stilski opremljenih kupatila, kuhinja ili drugih prostorija“.

Arial Japon Ambijent

Aral&Japon

Reljefna struktura i imitacija drveta modela Aral&Japon ima svestrane mogućnosti i koristi se za oblaganje kupatila, kuhinja, dnevnog boravka ili predsoblja, kancelarija, kafea ili restorana. Zbog većih dimenzija pogodne su za velike zidne površine. Laka je za kombinovanje sa drugim modelima radi kreiranja vama omiljenog dizajnerskog stila.

Stn Amb Shine Cold 25x75 Brillo

Stn Amb Shine Warm 25x75 Brillo Detalle

Shine

Shine pločice, inspirisane geometrijom, u sjajnoj završnoj obradi, vašem enterijeru daće novu dinamiku. Reljefna tekstura ovih pločica posebno dolazi do izražaja kada je obasjana prirodnim ili veštačkim svetlom pri čemu se, uz pomoć senki koje pritom nastaju, postiže impresivan i dinamičan izgled enterijera. Uz dodatne svetlosne izvore ili promenu pravca svetlosti, reljefni motivi pločice „oživeće“ na neki novi, drugačiji način pružajući potpuno drugu dimenziju i izgled samog ambijenta.

Stn Savona 20x60 Ambijent0

Savona

Pločice modela Savona vernim imitiranjem mermera ambijentu pružaju šarm, boju i toplinu. U kojoj god prostoriji da ih koristite – zid koji obložite ovim pločicama nije potrebno dodatno ukrašavati jer je sama pločica, zbog završne reljefne obrade izuzetno dekorativna i može se primenjivati za akcentovanje pojedinih segmenata prostorije. Ovim atraktivnim pločicama možete nagalasiti određene zidove ili delove istih kao što je npr. prostor unutar tuš kabine.

Što se tiče čišćenja 3D pločica, najbolje rešenje su prirodna sredstva koja neće oštetiti njihovu površinu. Uglavnom se koriste: alkoholno sirće, limun, soda bikarbona, meke četkice, sunđeri i krpe. Prilikom korišćenja ovih supstanci najbolje je da koristite rukavice, zbog nagrizanja kože ruku. Ukoliko se ipak odlučite za čišćenje hemijskim sredstvima, vodite računa o njihovom sastavu i konkretnoj nameni jer su ove pločice vrlo osetljive na grube preparate.