Колико поједини делови купатилског намештаја утичу на уредност купатила?

Колико поједини делови купатилског намештаја утичу на уредност купатила?

Сигурно сте већ чули за изреку да је „купатило огледало куће и сваке домаћице“, а шта то заправо значи? Купатило се мора одржавати чистим и уредним, а то се не постиже само редовним „гланцањем“ санитарија и освеживачима ваздуха.

Поред коришћења разних хемијских средстава за одржавање санитарија и уклањања бактерија и каменца, редовног мењања пешкира, брисања трагова воде на огледалима и евентуално стаклених површина туш кабина, сложићете се да је врло тешко одржавати и ред у купатилу.

Keramika Jovanovic Easy 60 Antracite

За то вам је непходан купатилски намештај у варијантама комплета – доњи део са умиваоником, који укључује фиоке или полице, горњи део – огледало са полицама или један елемент, који ми најчешће називамо ВЕРТИКАЛА, а који садржи неколико фиока и полица, а евентуално и корпу за одлагање прљавог веша.

Полице код ових вертикала могу бити отвеорене или затворене (вратима), а ручке за отварање одређују или класичну елеганцију или модеран изглед вашег купатила.

Овакве отворене полице можете украсити посебним детаљима или неком свежом, украсном биљком у саксији која ће сигурно освежити ову просторију и пречишћавати ваздух. Мирисне свеће или корпице са сувим, мирисним латицама (Potpourri) такође су све чешће украсни детаљ сваког дома и такође их можете поставити као украсни детаљ и као елемент који ће донети свежину у купатило.

Фиоке и затворене полице у себи могу сакрити све оно што не бисте желели да буде на видном месту у купатилу, а вама је свакако неопходно да се налазе баш тамо. Правилно распоредите све ове ситнице, да вам лако буду доступне и покушајте да направите неку класификацију на основу које ће се и остали укућани брзо снаћи, без прављења нереда.

Уколико се одлучите за неки од ових практичних елемената, размотрите свакако и могућност да у склопу истог буде и корпа за одлагање веша за прање, јер ћете на тај начин уштедети још мало простора у купатилу.