Слагање боја у купатилу по Feng shui

Слагање боја у купатилу по Feng shui

Шта вам Feng shui експерти саветују за уређење вашег купатила и како да одаберете праве боје?

Када је уређење купатила у питању, основна правила важе као и за сваки други простор – осветљен са могућностима за добро проветравање. Боје купатила које требате изабрати морају бити лепе и здраве као што су зелена или плава. Свеже цвеће прочишћева ваздух и доноси виталност и свежину док фотографије или слике природе указују на подмлађивање.

Зелене и плаве боје су, као што је речено, препоручене као први избор за купатила јер плава боја представља воду – која чисти и прочишћава, док зелена представља живот, развој, напредак и нове почетке.

Уколико је ваше купатило позиционирано у централном месту вашег дома тада би можда требало да садржи црвену боју.

Бела боја представља основни симбол чистоте и чистоће и сигурно нећете погрешити уколико се определите и за ову најнежнију боју, а дозвољен је било који детаљ у препорученим бојама који ће донети свежину овој просторији.

Уколико се придржавате следећих десет правила за уређењем простора где се одржава свакодневна лична хигијена, дан ћете сигурно започети испуњени позитивном енергијом или га завршити прочишћењем спремни за миран и угодан сан:

  1. купатило мора да буде лепо и прегледно (организујте потребне ствари које обично држите у купатилу у купатилски намештај који не заузима много места, нарочито уколико је и умиваоник елемент тог намештаја)
  2.  

2. проветравајте купатило како би дозволили ваздуху и енергији да круже (поред прозора добро је имати и додатни вентилатор за спољном јединицом)

3. купатило треба бити добро осветљено (не затварајте прозоре уколико купатило садржи бар један спољни зид)

4. употребити лепе и здраве боје као што су плава и зелена (са белим плочицама комбинације су невероватне)

5. поставите живе биљке како би прочистили ваздух и напунили простор виталношћу и енергијом

6. користите одговарајуће фотографије као метафору за прочишћење и обнављање – као што је дрвеће, цвеће, ливада, море и реке…

7. држите поклопац тоалет шоље увек затворен као и сама врата купатила

8. држите одводе затворене када нису у употреби (постоје одговарајући поклопци)

9. додајте неке елементе дрвета како би се успоставио баланс са водом (употребите подне плочице са текстуром дрвета и додајте собну, дрвенасту биљку као на пример лимун или змајевац)

10. подигните и побољшајте енергију са елементима кристала (за то може послужити и декор плочица или стаклени мозаик који се врло вешто може уклопити).