50 нијанси сиве у вашем дому

50 нијанси сиве у вашем дому

Када помислимо на сиву боју она нас најчешће асоцира на камен, стене, хладноћу, сиве облаке и ретко ко би помислио да сива боја може да итекако да обоји нечији дом. Постоји много нијанси сиве чијом комбинацијом ваш простор – животни и пословни, може одисати елеганцијом, префињеним стилом или га можете прилагодити модерном времену у којем живимо. Уз сиву боју сигурно нећете погрешити уколико је освежите белом, јер она сигурно даје амбијенту свежину, чистоту, нежност и луксуз.

У овом случају можете размишљати о начину да елементе природе, као што су дрво и камен, преточите у декор или подне облоге (преферирамо плочице) јер су приступачније, здравије и лако се одржавају.

Да бисте пронашли одговарајући стил за ваше домаћинство или свој радни простор и праву нијансу сиве и уверити се да је баш ова боја најидеалнија за комбиновање, насупрот увреженим мишљењима о њеној безличности, погледајте неке од примера наших архитеката или шта предлажу стручњаци у свету дизајна.

Тамни намештај направљен од дрвета или обрађен тако да поприми рустичан изглед одлично се комбинује са сивим плочицама, а на вама је да одступите од стандардног начина постављања истих (лепљења) и поставите их под углом у односу на улаз у простирију. Исто тако, право освежење можете постићи и намештајем необичног дизајна и дезена, насупрот сивом поду или слично.

Не заборавите да такав амбијент захтева и адекватно осветљење, а за подне покриваче (уколико су подне плочице сиве нијансе) саветујемо да направите избор или у боји коју сте изабрали за контраст или у тамнијој или светлијој нијанси самог пода, мада дизајнери не замерају уколико из простора изоставите тепихе или стазе.

комбинација сивих плочица за под, текстуре дрвета и рустичних детаља

тамно сиве плочице за под са текстуром дрвета и посебно одабрани контраст

Наша препорука је да, можда за почетак, уредите неку мању просторију у вашем дому, поиграте се декорима, освежите сиву са било којом другом бојом, не плашите се драстичног контраста јер баш управо такви контрасти истичу лепоту и елеганцију сиве. Унесите свеже биљке и цвеће у ваше купатило, користите пешкире јарких, али постојаних боја, а исто тако и стазе за купатило…

Још један од разлога због којег бисмо вам препоручили баш сиву за купатило је тај што се на њој тешко познају трагови воде (каменца) и нечистоће. Познато је да се и све више женама препушта одлука када се врши одабир плочица и оно што смо приметили у нашим салонима керамике је да се најчешће опредељују за сиве нијансе, а основни разлог је свакодневно одржавање купатила.

Искористите предности лепљења подних плочица и на зид јер на тај начин дајете свој лични печат простору, који ће свакако бити јединствен,а при томе одаберите онај део који се истиче и заузима централно место, које је предвиђено за уживање.

У салонима Керамике Јовановић пред вама је много више од 50 нијанси сивих плочица, декора и листела, а за савет приликом куповине се увек можете обратити и нашим запосленима.