5 разлога за избор плочица великог формата

Приликом одабира керамике за ваш дом, било да је питању облагање новог објекта или било која врста обнове, сигурно сте се нашли у недоумици шта изабрати – мање или веће формате плочица, питали се које су боље, функционалније, квалитетније и естетски прикладније.

Уколико мислите да избор димензије плочице зависи од намене и величине просторије коју облажете донекле сте у праву…  Међутим, устаљени став да се за мање просторије користе мањи формати је превазиђен и доказано нетачан. Мале просторије обложене плочицама великог формата делују визуелно веће јер одсуство спојева, односно фугни, даје ефекат веће пространости и континуитета простора.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 1

Керамичке плочице већих димензија поседују низ предности које их стављају на прво место када је упитању одабир подних и зидних облога за већину пројеката уређења ентеријера, а најважније су следеће:

1. Универзалне су

Плочице великих димензија можете поставити како у купатилу, тако и у кухињи, трепезарији, дневном боравку, ходнику. Захваљујући добрим техничким перформансама и конзистентности, користе се и за облагање пословног простора, кафића, ресторана и других сличних објеката.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 2

2. Стварају осећај пространости

Познато је да светле боје пружају осећај пространости просторије. Величина плочице такође директно утиче на перцепцију величине собе. Ако желите да визуелно проширите окружење, изаберите плочицу већих димензија и светле боје. Због велике површине плочице, за облагање исте просторије биће потребно мање комада него што би то био случај са плочицама мањих димензија. Самим тим смањиће се број спојева што ће резултирати ефектом већег континуитета и пространости.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 3

3. Скраћују време поставке

Што је плочица већа, то је потребан мањи број истих, чиме се олакшава њихово постављање и скраћује време посвећено овој активности. Томе доприносе иновативне методе уградње које омогућавају брзо, лако и једноставно поплочавање.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 4

4. Лакше су за одржавање

Са смањењем броја спојева, смањује се простор у коме је могуће сакупљање прљавштине што олакшава чишћење и одржавање поплочаних површина.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 5

5. Креирају софистициран и префињен амбијент

Велики формати су идеални уколико желите да креирате елегантан и софистициран амбијент који подсећа на ентеријере познатих архитекти из скупих часописа. Уколико желите да будете у тренду и опробате се у комбиновању ових плочица са плочицама других дизајнерских стилова као што су vintage модели мањих димензија или текстуре дрвета – бирајте велике формате и бићете одушевљени резултатом.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 6

Након што сте изабрали модел плочица великог формата који ће красити ваш ентеријер, наш савет је да одаберите и проверене, прецизне извођаче радова који ће посао завршити квалитетно и вашу визију претворити у стварност. Уколико имате било каквих недоумица приликом одабира плочица и пратећег материјала, стручан савет продаваца у сваком нашем салону и бесплатан пројекат наших архитеката ће вам сигурно помоћи да донесете праву одлуку.

Подели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Слични чланци

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja naslovna
Блог

Сезона пролећног уређења

Свесни смо да је сезона пролећних радова календарски већ одавно почела, али ове године, неповољне временске прилике су све планове и радње одложиле. Уколико то

ДЕТАЉНИЈЕ —
Пратите нас на друштвеним мрежама
Пријавите се на нашу мејл листу

Пријавом на мејлинг листу, добијаћете информације о тренутним попустима и новим производима.