5 корака до савршеног купатила – трендови за 2021. годину

Уколико сте опремали свој дом у складу са трендовима који су били актуелни пре свега неколико година и сада размишљате да ли је можда ваше купатило „демоде“ – предложићемо неколико идеја и смерница како да одустанете од поновног великог улагања и реновирања.

Тренд – боје: Како се већ може приметити у разним часописима о уређењу простора ове године су трендови прилично усаглашени и преферирају се пастелне и неутралне боје које стварају опуштајућу атмосферу, за потпуни осећај релаксације.

Савет 1.  Уколико су плочице у вашем купатилу јарких боја, можете ублажити њихову „нападност“ појачавањем беле или светло беж и крем боје – додавањем детаља попут слика, полица за рецимо пешкире, чивилука на којем ћете одложити баде мантиле за укућане, у примереним тоновима. Можете додати и занимљив ћуп са неком граном вештачког цвећа складних боја – на овај начин сам украс ће и привући пажњу са плочица и улепшати сам амбијент.

keramika jovanovic 5 koraka do savrsenog kupatila blog 1

Тренд – „Think green“: Поред тога, апсолутно се фаворизује „Eco friendly“. Пошто су плочице на првом месту као најздравија подна обога самим тим што их већ користите за облагање уједно сте и поборник овог начина живота.

Савет 2. Постоји неколико могућности да свој дом учините еколошки прихватљивијим. Једна од могућности је инвестирање у обновљиве изворе електричне енергије (соларни панели, топлотне пумпе) или еколошки прихватљивије котлове који би поред грејања просторија загревали и санитарну воду). Као средства за чишћење и одржавање данас на тражишту можете пронаћи велики избор оних која нису штетна за животну средину. Једноставан начин да замените пластику у купатилу је замена стандардних четки и четкица оним од дрвета или бамбуса;поставити  керамичке, стаклене или дрвене посуде за одлагање… Данас је коначно на тржишту доступан велики број производа који су направљени од еколошки прихватљивих материјала.

keramika jovanovic 5 koraka do savrsenog kupatila blog 2

Тренд – природа: И у ранијим нашим текстовима наши савети су се односили на то да је у сваки амбијент потребно унети део природе, као и декоре у виду фотографија, корпица, разних корисних посуда. Овај тренд се наставља.

Савет 3. Присуство свеже биљке у купатилу утиче на постизање равнотеже са природом. Одређени предмети које смо рецимо донели са путовања, летовања (ћуп, чинија са шкољкама, нека занимљива скулптура од дрвета или другог природног материјала) не само да ће вас увек подсећати на тренутке одмора него и давати вам снагу до наредног.

keramika jovanovic 5 koraka do savrsenog kupatila blog 3

Тренд – ништа се не одбацује: Vintage је стил за који сматрамо да никада неће изаћи из моде. Зато је потребно пронаћи неко место у просторији за поставку неког прикладног декора – са употребном вредношћу или не, потпуно је свеједно.

Савет 4. Потрудите се да пронађете нешто код своје родбине или пријатеља уколико већ сами не поседујете vintage елемент који носталгично подсећа на давна времена и оживите га. Одбачене ствари можете пронаћи и у антикварницама само је потребно пронаћи им сврху.

keramika jovanovic 5 koraka do savrsenog kupatila blog 4

Тренд – будућност је сада: Не морамо посебно ни истицати колико модерна технологија утиче на наше свакодневне активности. Како смо већ умногоме постали зависни од свих производа технолошких револуција, њихова примена у опремању ентеријера је више него практична, а уједно и занимљива.

Савет  5. Замена старог модела бојлера може донети не само велике уштеде у енергији (струја и вода) него и омогућити да рецимо са било које локације управљате новим моделом – укључујете, искључујете и подешавате температуру, а све то преко WiFi везе. Још један занимљив артикал је рецимо и „паметно“ огледало, које поред ЛЕД осветљења пружа и информације о тачном времену, временској прогнози и слично, а уједно емитује и радио програм. И ту није крај…

keramika jovanovic 5 koraka do savrsenog kupatila blog 5

Подели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Слични чланци

modern bathroom small
Блог

Како да адекватном расветом потпуно промените купатилски амбијент

Колико год да сте изабрали сјајне и скупе плочице, одлично их уклопили уз остале елементе, одабрали најмодернији модел купатилских батерија или санитарија – уколико немате

ДЕТАЉНИЈЕ —