Zadovoljan kupac sa posebnim potrebama

Zadovoljan kupac sa posebnim potrebama

  • Post category:Blog / Vesti

Kada čovek živi u kući staroj više od 20 godina, adaptacija je nešto što ga neminovno čeka… U mom slučaju to je bilo kupatilo koje je najviše dotrajalo, u odnosu na ostale delove kuće. Najviše je trpelo izmene koje su donela nova vremena (uvođenje gasa kao energenta je jedan od primera), a za koje baš i nije bilo predviđeno u vreme kada je sagrađeno. Kupatilo je praktično postalo ruinirano. Pločice su popucale na više mesta i bilo je vreme da se nešto preduzme po tom pitanju, međutim taj poduhvat podrazumevao je i jedan dodatni izazov. Kako sam ja osoba koja je rođena sa hendikepom bilo je neophodno kupatilo prilagoditi toj vrsti potreba…..

Na početku ove avanture uvek gledamo kome da se obratimo za pomoć ili savet, a ja nisam imao preveliku dilemu s’ obzirom da sam informisan da u „Keramici Jovanović“ svojim kupcima besplatno izrađuju 3D projekte. Nisam morao puno da im objašnjavam, odmah se krenulo u pravcu adaptacije za osobu sa otežanim kretanjem. Cilj je bio napraviti prostrano kupatilo – što je više moguće, u datim uslovima, bez prepreka za toaletna kolica.

Dizajnerska služba “Kermike Jovanović” je odmah stupila u realizaciju projekta nakon što su im predočene sve potrebe klijenta, kao i arhitektonsko činjenično stanje. Služba je svoj deo posla obavila krajnje efektno i profesionalno, pa sam kao potrošač već mogao da steknem pojam o izgledu novog kupatila, koje bi zadovoljilo sve moje potrebe. Pokušao sam da i sam uputim par sugestija nakon uvida u dizajnirano kupatilo, jer sam želeo da stavim klizni paravan na polovini kupatila, ali su me savetovali da to ne činim, jer ću time napraviti dodatnu prepreku za kolica. Složio sam se sa savetom.

Stara kada je izbačena i zamenjena lavaboom (posebnim, ravnim prilagođenim za osobe sa invaliditetom), tuš kabina je takođe prilagođena – za odvod je postavljena kanalnica na podu kupatila i tzv. “ruža” umesto tuša, tako da se po samom kupatilu moglo neometano kretati kolicima.

Što se ponude tiče urađena je sa nekoliko različitih vrsta pločica, a ja sam se, vodeći se isključivo estetskim doživljajem, odlučio za White glossy u kombinaciji sa sivim podnim pločicama i aluminijumskom lajsnom. Ova kombinacija odisala je jednostavnim, a istovremeno modernim dizajnom. Nakon donešene odluke roba mi je isporučena na kućnu adresu u roku od 24 sata i radovi su mogli da počnu.

Img 20170910 112835

Nakon instalacije novih cevi došlo se i do keramičarskog dela koji je trajao oko dva dana. Tokom tog perioda u “Keramici Jovanović” su se postarali da dobijem što kvalitetniji lepak i hidroizolacioni materijal – budući da će se sva voda slivati direktno na pod u kanalnicu – linijski slivnik. Ovde je do izražaja došla partnerska kompanija “Jovanovića” Weber čiji se slogan “We care” (igrom slučajnosti – meni posebno znači) posebno uklapa kada treba hidroizolovati kupatilo, predviđeno za kolica.

Tokom izvođenja keramičarskih radova došlo je do nepredviđenih okolnosti u smislu da se meni, kao esteti, ipak nije dopala odabrana nijansa podnih pločica, te sam telefonirao i izrazio želju da se nijansa zameni. U roku od sat vremena putem mejla dobio sam sve raspoložive nijanse kojima su u tom trenutku raspolagali i odabrao sam odgovarajuću, koja mi je već sutradan isporučena, jer su keramičarski radovi uveliko trajali. Dva dana po isporuci robe kupatilo je završeno!

slike govore više od hiljadu reči

Odgovarajući na ovaj izazov koji nije baš bio rutinski u smislu adaptacije starog u novo kupatilo, „Keramika Jovanović“ pokazala je ne samo profesionalizam i želju da odgovori uobičajnim zahtevima potrošača (kao što je zamena nijansi pločica), već i sposobnost da odgovori i na veće izazove kada su u pitanju posebno prilagođena kupatila. Svojim profesionalnim pristupom počev od dizajna, preko ponude pa sve do isporuke može se reći da „Keramika Jovanović“ zaista INSPIRIŠE.

Hvala timu „Keramike Jovanović“ koji mi je olakšao svakodnevno funkcionisanje!

Kupac i autor teksta: Branko Bulajić iz Vrbasa