Sva lepota tuširanja – „Walk In“

Sva lepota tuširanja – „Walk In“

Često se nađemo u situaciji da preispitujemo činjenice da su naši roditelji, bake i deke i dalji preci postizali sve mnogo brže i imali više slobodnog vremena nego mi danas. Sigurno je da vodimo sasvim drugačiji način života, imamo drugačije navike i sve više obaveza.

Iz praktičnih razloga svoje okruženje prilagođavamo upravo ovom vremenu u kojem živimo, svoj dom uređujemo sve više u skladu sa minimalističkim stilom zbog lakšeg i bržeg održavanja, okrećemo se praktičnim rešenjima i materijalima.

Kupatilo možemo urediti na razne načine, potpuno ispuniti svim raspoloživim elementima, u skladnim tonovima, svedenim ili odabrati one elemente čiji će nam oblik, veličina i funkcija pružiti sve ono što nam je neophodno.

Keramika Jovanovic Blog Walk In Shower 1

Savremeni stilovi, moderni elementi i veliki broj kombinacija, uz stručan savet ili projekat, od kupatila mogu načiniti unikatnu prostoriju koja vam pruža potpuni ugođaj za preko potrebne trenutke opuštanja, okrepljenja i uživanja. Jedan od ovakvih elemenata je tuš paravan, koji je posebno praktičan za mala kupatila…

Keramika Jovanovic Blog Walk In Shower

Paravani zbog svojih velikih staklenih površina i  nekoliko različitih tonova unose u ambijent određenu dozu elegancije, luksuza i sjaja. Modeli su takvi da se mogu postaviti između tri zida, potpuno zatvarajući prostor unutar istih, ali i jednostrani, koji se naslanjaju na bilo koji bočni zid. Pored ovih, imamo u ponudi i neobične modele sastavljene od dva odvojena stakla kao što je na primer model Eva.

Kada se naši kupci se opredeljuju upravo za ove bočne modele paravana to su veoma praktični, ali i veoma interesantni razlozi, te ovde navodimo jedan od njih. „Više mi odgovara otvoren paravan jer se tako prilikom tuširanja toplom vodom jednako zagreje celo kupatilo“ – kupac je bila žena srednjih godina… Kao razlog odabira paravana koji potpuno zatvara prostor, (poput tuš kabine) jedan mlađi muškarac, sportista je naveo: “Više mi odgovara tuš paravan koji je postavljen direktno na podne pločice, sa velikom kanalnicom jer se tuširam pod jakim mlazom vode i bolje mi je da je sve zatvoreno, a da brzo mogu da izađem, ukoliko mi zazvoni telefon ili samo pružim ruku i dohvatim ga sa police. Siguran sam da ovde teže mogu da se okliznem nego u tuš kadi…“

G305 Brown 02

Bilo da razmišljate o nekom subjektivnom osećaju ili pak o sigurnosti upotrebe, od vašeg kupatila zaista možete napraviti mesto koje će koristiti i naredne generacije, ukoliko sve radove izvedete po propisima. Veoma je bitna hidroizolacija, kao i vrsta lepka i fug mase, slivnika (ovde se podrazumeva i njegovo redovno održavanje).

Stakla paravana iz naše ponude su kaljena, zaštićena sa unutrašnje strane od zadržavanja kamenca iz vode, providna, dim crna ili u boji bronze – kod određenih modela. Debljina stakla je od 4 do 8mm.

Keramika Jovanovic Blog Walk In Shower 3

Svako od nas zaslužuje određeni kutak, koji će nakon napornog radnog dana, poslovnog putovanja i raznih svakodnevnih stresova, pružiti trenutke potpunog opuštanja i relaksacije.

SAVET VIŠE: Prvo što biste trebali učiniti za sebe je nekoliko minuta pod slapom, ne previše tople vode, tuša ili još bolje da napravite nekoliko izmena tople i hladne vode (onoliko koliko vam je prijatno). Nakon toga, par minuta žustrog trljanja kože mekim, suvim peškirom po rukama i nogama radi bolje cirkulacije. Pripadnice nežnijeg pola nakon svega ovoga poželjno je da elastičnost svoje kože održavaju nanošenjem odgovarajućih losiona, posebno na zone gde je koža najsuvlja, jer su efekti najbolji upravo dok su pore otvorene i koža omekšala, a cirkulacija već podstaknuta.