Slaganje boja u kupatilima

Najpopularniji izbor boja u kupatilima su neutralne nijanse, ali tu svakako ne bi trebalo da se zadržite i zadovoljite. U ovako malom prostoru dodavanje boja možda izgleda na prvi pogled rizično, ali efekat će biti potpuno suprotan, vredi pokušati. Napravite izbor na manjoj skali boja, odvažite se i sigurno nećete otići „preko palube“.

Ukoliko vam se ideja za dodavanjem boja celom kupatilu čini previše, pokušajte to da učinite samo na jednom zidu istog. Ključ je da odabrani zid ili ugao kupatila bude vaš lični pečat – eksponat. On može biti središte prostorije ili direktno nasuprot vratima.

Kada razmišljate o pločicama sa šarom ili motivima važi pravilo: „manje je više“. Davno su prošla vremena kada su se cele prostorije prekrivale sa istima i sada se one koriste da skrenu pažnju na „ključne tačke“. Upotrebite ih da izdvojite vašu tuš kabinu, pretvarajući je u recimo u egzotični spa ili deo kišne prašume.

Nekome je ključna tačka pod i razmišljaće u pravcu kako da najlakše održava isti, da se ne vide tragovi brisanja na njemu. Mnogi će se opredeliti za teksture koje će skrenuti pažnju sa ovog problema svake domaćice, kada je higijena doma u pitanju ili pak za prilagođenu završnu obradu.

Savremena kupatila su obogaćena modernim kadama (bilo da su hidromasažne ili ne), neobičnih oblika i dizajna, a bitan detalj je svakako i inovativna slavina koja ima i finkciju uštede potrošnje vode i do 50%. Zid kraj kojeg se nalazi vaša kada možete takođe obogatiti smelim, jarkim bojama i na taj način ćete staviti akcenat na deo kupatila koji oduzima dah. Ostale boje moraju biti neutralne, osim sitnih detalja kojima ćete dekorisati kupatilo.

Kako odabrati boju kupatila i njegovih elemenata? Neko se rukovodi zvezdama i u skladu sa horoskopskim znakom prilagođava svaku prostoriju sebi i osobama koje najčešće u njima borave, neko se opredeljuje istočnjačkoj kulturi i upotrebljava sve što feng-šui trend donosi, dok se ostali rukovode značenjem pojedinih boja i kako one deluju na ukućane.

I na kraju ne zaboravite da unesete deo prirode u vaš prostor, a posebno u kupatilo. Odaberite neku cvetnu biljku ukoliko će boje njenog cveta odgovarati paleti boja u kupatilu ili vedre zelene boje da obogati kolorit ovog prostora, vodeći računa o uslovima koje iste zahtevaju.

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Slični članci

cement gold
Blog

Impresivan dizajn velikih formata

Inspirisani potrebom za boravkom u opuštajućem okruženju biramo za svoje kupce teksture koje daju trodimenzionalni prikaz ili najnovijom tehnologijom zastakljivanja  pružaju osećaj prirodnih materijala. Tragajući

DETALJNIJE —
Prijavite se na našu mejl listu

Prijavom na mejling listu, dobijaćete informacije o trenutnim popustima i novim proizvodima.