Sezona prolećnog uređenja

Svesni smo da je sezona prolećnih radova kalendarski već odavno počela, ali ove godine, nepovoljne vremenske prilike su sve planove i radnje odložile. Ukoliko to vreme niste iskoristili da odaberete ono što će vašem dvorištu, balkonu ili terasi najviše odgovarati, ovim tekstom sa  nekoliko saveta i predloga, pokušaćemo da pomognemo da vaš eksterijer ulepšate za trenutke uživanja i druženja sa porodicom i prijateljima.

Za ovu namenu, popločavanje otvorenih površina, izloženih različitim vremenskim uslovima, kao prvo trebate odabrati mrazootporne pločice, sa veoma malim procentom upijanja vode i ono što je primarno – da ne klize. Zbog čega ovo poslednje naglašavamo? Razlog je sledeći – najveći broj modela poliranog granita upravo zadovoljava prva dva kriterijuma, ali zbog glatke i najčešće polirane površine, u zimskom periodu, postoji velika opasnost od klizanja po njima.

Polirani granit za spoljnu upotrebu možete koristiti za oblaganje zidova i u tom slučaju ne samo da pružaju dodatnu zaštitu fasade nego adekvatim odabirom dezena svom domu dajete izrazitu notu elegancije i sjaja.

Kada odabirate pločice koje ne pripadaju grupi poliranih granita, a odgovaraju na prva dva kriterijuma koja smo naveli u tekstu, ovde je jedini izazov odabrati pravu boju.

Zanimljiv je recimo povratak čuvene “terazzo” teksture, verno preslikane na keramičke pločice i ovo je možda idealna prilika da ove novitete primenite upravo sada, prilikom sređivanja balkona ili terasa.

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 1

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 2

Jednostavnim tonovima dobijate priliku da sve ostalo što će činiti vaš eksterijer funkcionalnim bude u različitim bojama, pa čak i kao kombinacija nekoliko različitih stilova.

Nije retko da se pločice koriste za oblaganje zidanih roštilja ili sve popularnijih ognjišta. Za tu svrhu preporučujemo nekoliko noviteta: Lego, Sparta, Basalt, Block, Roca…

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 3

Pločice zemljanih, zagasitih tonova, najčešće teksture kamena ili cigle naglašavaju osećaj pripadnosti prirodi i daju posebnu toplinu i opuštenost.

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 4

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 5

Pre nego što postavite pločice na otvorene površine potrebno je i proveriti da li ta površina ima adekvatan pad kako se voda ne bi zadržavala ili slivala na stranu gde baš i nije preporučljivo. U slučaju da površina nije adekvatno nagnuta možete to učiniti pre postavljanja pločica ili voditi računa da se količina lepka, prema padu, smanjuje.

Bilo da je vaše mesto za odmor, na otvorenom, terasa u stambenoj zgradi ili čini deo dvorišta i bašte, odabir pločica, kao podnih obloga, ne bi trebalo da se mnogo razlikuje od podova koji su u unutrašnjosti…Ukoliko postoje uslovi najlepši utisak ostavlja kada se unutrašnji prostor nadovezuje na spoljašnji ili bar da nije u potpunoj suprotnosti i kontrastu.

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 10

I za kraj, ističemo najnovije modele u našoj ponudi, vodeći trend – granitne pločice velikih dimenzija, sa tzv. Sugar efektom. Atraktivna tehnologija proizvodnje, blago reljefnog sjaja sa kristalnom jasnoćom i 3D efektom. Ovi ekskluzivni modeli po veoma pristupačnim cenama učiniće svaki ambijent, bilo spoljašnji i unutrašnji, nesvakidašnjim, modernim i svakako impresivnim.

keramika jovanovic blog sezona prolecnog uredjenja 12

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Slični članci

Prijavite se na našu mejl listu

Prijavom na mejling listu, dobijaćete informacije o trenutnim popustima i novim proizvodima.