Pravo iz Nemačke u naše salone – KLUDI

Kompanija KLUDI predstavlja sebe i kao nemačku, ali i kao internacionalnu kompaniju. Osnovna filozofija poslovanja je održivo upravljanje i zaštita životne sredine.

Ovaj proizvođač je specijalizovan za slavine za kupatila i kuhinje, dodatke za kupatila i tehnička rešenja za ista. U početku su poslovali kao porodična firma, tačnije od 1926. godine i ubrzo zatim počinju oblikovanje razvoja industrije sa revolucionarnim idejama i praktičnim proizvodima za kuhinju i kupatilo. Mnogi značajni pronalasci i inovacije potiču od ovog proizvođača, koji je u svetu zastupljen sa preko 50% ukupnog prometa, što nije neostvarivo pored više od 1000 zaposlenih.

Pronalasci i patenti, po kojima su najpoznatiji: multi baterija koja omogućava dodatnu vezu mašine za pranje veša i mašine za pranje posuđa, zatim bajonetna spojnica za sve fitinge koji se nalaze blizu prozora i prva hibridna, elektronski i ručno upravljana kuhinjska slavina KLUDI – EGO.

KLUDI oprema se može pronaći u mnogim hotelima širom sveta, bolnicama, ustanovama, stambenim i brojnim poslovnim zgradama. Za svoje proizvode i inovacije osvojili su brojni niz nagrada kao što su: „Baterija godine“ (nekoliko godina), nagrade za inovaciju, nagrade za dizajn, visok kvalitet, operativna udobnost, „Najbolji proizvod godine“ (nekoliko godina).

Od različitih serija izdvajamo KLUDI ZENTA – elektronske slavine koje nisu samo atraktivne po izgledu, već imaju brojne prednosti i po pitanju higijene i po pitanju praktičnosti. Testiranja se ne rade vodom nego vazduhom i to prvenstveno iz higijenskih razloga, jer ventil ostaje suv i ne razvijaju se bakterije i samim tim se sprečava potencijalno prenošenje bilo kakve bolesti.

Infracrveni senzor na njima ima tri predajnika i na taj način je postignut vrlo visok nivo sigurnosti. Zaštita od slučajnog uključivanja predstavlja prvu od mera – a koje bi moglo biti pokrenuto prelaskom vode preko senzora. Ukoliko je senzor iz nekog razloga prekriven i voda slučajno počne da teče,ventil će se automatski isključiti nakon dva minuta – ovo je druga mera zaštite. Elektromagnetni ventil za meko zatvaranje, sprečava rast pritiska i potrebno je samo napajanje za otvaranje i zatvaranje, nema funkciju dok voda teče – treća mera zaštite. Verzije koje imaju adapter koriste i kondenzator koji deluje kao pufer (akumulator). To znači da uvek postoji dovoljno napona za zatvaranje ventila čak i tokom prekida struje.

Sva KLUDI rešenja su orijentisana ka uštedi vode, kao prirodnog resursa. Vršena su ispitivanja i proračuni tako da je zainteresovanima omogućen pristup podacima o njihovom proizvodu – u smislu obračuna prosečne potrošnje vode i emisiji CO2, u zavisnosti od broja članova domaćinstva, kao i koji su to efekti po pitanju uštede, uz korišćenje njihovih rešenja.

Posebno predstavljamo i izdvajamo jedan od najinteresantnijih nagrađenih proizvoda („Specijalna nemačka nagrada za dizajn 2016“) – Skrivena termostatska slavina za tuš.

Koncept za održavanje tuša i kupatila je tako jednostavan i genijalan: voda se uključuje i isključuje jednostavnim pritiskom ergonomskog dugmeta, a temperatura je postavljena na termostatskoj ručici. Ovo predstavlja odličnu pogodnost za mlađe i starije, pored toga što su mehanički tasteri meki, dovoljno su čujni kada se pritisnu.

Još jedan zanimljiv i praktičan dodatak na tuševima predstavlja dugme kojim se sprečava kapljanje vode iz tuša, a kojim se najčešće stvara trag od kamenca na kadama ili pločicama.

U našim salonima Keramike Jovanović možete pronaći, pored odabranog asortimana proizvođača KLUDI i artikle drugih renomiranih proizvođača, kako stranih tako i domaćih. Naši zaposleni su spremni da daju odgovor na svako vaše pitanje i da vam eventualno pomognu prilikom odabira, u zavisnosti od vaših potreba i mogućnosti.

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Slični članci

akcija 03 2021 popusti damama ver3 2 fb cover
Blog

Popusti damama!

Keramika Jovanović slavi dame, njihovu snagu i jedinstvenost… Zato se u našim salonima 8. i 9. marta obeležava Dan žena i to posebnom akcijom koja

DETALJNIJE —
keramika jovanovic blog dame biraju naslovna
Blog

Dame biraju

Pripadnici nešto starije generacije se ne bi složili da su na „igrankama“ (tako su se nekada zvale „žurke“) dame birale svoje partnere za ples, ali

DETALJNIJE —
Prijavite se na našu mejl listu

Prijavom na mejling listu, dobijaćete informacije o trenutnim popustima i novim proizvodima.