Право из Немачке у наше салоне – KLUDI

Компанија KLUDI представља себе и као немачку, али и као интернационалну компанију. Основна филозофија пословања је одрживо управљање и заштита животне средине.

Овај произвођач је специјализован за славине за купатила и кухиње, додатке за купатила и техничка решења за иста. У почетку су пословали као породична фирма, тачније од 1926. године и убрзо затим почињу обликовање развоја индустрије са револуционарним идејама и практичним производима за кухињу и купатило. Многи значајни проналасци и иновације потичу од овог произвођача, који је у свету заступљен са преко 50% укупног промета, што није неоствариво поред више од 1000 запослених.

Проналасци и патенти, по којима су најпознатији: мулти батерија која омогућава додатну везу машине за прање веша и машине за прање посуђа, затим бајонетна спојница за све фитинге који се налазе близу прозора и прва хибридна, електронски и ручно управљана кухињска славина KLUDI – EGO.

KLUDI опрема се може пронаћи у многим хотелима широм света, болницама, установама, стамбеним и бројним пословним зградама. За своје производе и иновације освојили су бројни низ награда као што су: „Батерија године“ (неколико година), награде за иновацију, награде за дизајн, висок квалитет, оперативна удобност, „Најбољи производ године“ (неколико година).

Од различитих серија издвајамо KLUDI ZENTA – електронске славине које нису само атрактивне по изгледу, већ имају бројне предности и по питању хигијене и по питању практичности. Тестирања се не раде водом него ваздухом и то првенствено из хигијенских разлога, јер вентил остаје сув и не развијају се бактерије и самим тим се спречава потенцијално преношење било какве болести.

Инфрацрвени сензор на њима има три предајника и на тај начин је постигнут врло висок ниво сигурности. Заштита од случајног укључивања представља прву од мера – а које би могло бити покренуто преласком воде преко сензора. Уколико је сензор из неког разлога прекривен и вода случајно почне да тече,вентил ће се аутоматски искључити након два минута – ово је друга мера заштите. Електромагнетни вентил за меко затварање, спречава раст притиска и потребно је само напајање за отварање и затварање, нема функцију док вода тече – трећа мера заштите. Верзије које имају адаптер користе и кондензатор који делује као пуфер (акумулатор). То значи да увек постоји довољно напона за затварање вентила чак и током прекида струје.

Сва КЛУДИ решења су оријентисана ка уштеди воде, као природног ресурса. Вршена су испитивања и прорачуни тако да је заинтересованима омогућен приступ подацима о њиховом производу – у смислу обрачуна просечне потрошње воде и емисији CO2, у зависности од броја чланова домаћинства, као и који су то ефекти по питању уштеде, уз коришћење њихових решења.

Посебно представљамо и издвајамо један од најинтересантнијих награђених производа („Специјална немачка награда за дизајн 2016“) – Скривена термостатска славина за туш.

Концепт за одржавање туша и купатила је тако једноставан и генијалан: вода се укључује и искључује једноставним притиском ергономског дугмета, а температура је постављена на термостатској ручици. Ово представља одличну погодност за млађе и старије, поред тога што су механички тастери меки, довољно су чујни када се притисну.

Још један занимљив и практичан додатак на тушевима представља дугме којим се спречава капљање воде из туша, а којим се најчешће ствара траг од каменца на кадама или плочицама.

У нашим салонима Керамике Јовановић можете пронаћи, поред одабраног асортимана произвођача KLUDI и артикле других реномираних произвођача, како страних тако и домаћих. Наши запослени су спремни да дају одговор на свако ваше питање и да вам евентуално помогну приликом одабира, у зависности од ваших потреба и могућности.

Подели:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Слични чланци

akcija 03 2021 popusti damama ver3 2 fb cover
Блог

Попусти дамама!

Керамика Јовановић слави даме, њихову снагу и јединственост… Зато се у нашим салонима 8. и 9. марта обележава Дан жена и то посебном акцијом која

ДЕТАЉНИЈЕ —
keramika jovanovic blog dame biraju naslovna
Блог

Даме бирају

Припадници нешто старије генерације се не би сложили да су на „игранкама“ (тако су се некада звале „журке“) даме бирале своје партнере за плес, али

ДЕТАЉНИЈЕ —
Пратите нас на друштвеним мрежама
Пријавите се на нашу мејл листу

Пријавом на мејлинг листу, добијаћете информације о тренутним попустима и новим производима.