Pločice imitacije cigle i kako ih lepiti

Neke stvari nikada ne izlaze iz mode i ne zastarevaju. Pohvalno je kada se u vodećim svetskim, ali i domaćim časopisima pojavljuju reklame i saveti za uređenjem doma koji sadrže nešto od starinskog duha, rustičnosti. Prateći trendove, neizbežan dekor u tom stilu postiže se kamenom ili ciglom ili možda vernom imitacijom istih.

Nameštaj se može vrlo lako uklopiti ukoliko se doda makar i jedan detalj – drška od fioke ili ormara se zameni prikladnom, starinskom ili se oboji bojom koja stvara efekat patine i slično, pozabavite se dekupaž tehnikama na nekoj vazi, kao dekoru ili slično.

Ukoliko smatrate da ovo predstavlja veliki izdatak da bi se ceo dom prilagodio, naš je savet da možda započnete od neke manje prostorije ili jednog od zidova ispred kojeg možete dodati ostale rustične detalje.

Danas je u ponudi zaista veliki izbor dekorativnih keramičkih pločica koje imaju teksturu kamena ili cigle, koje se mogu koristiti kako za pokrivanje podova tako i za dekor na zidovima. Kombinacije sa drugim pločicama, u sličnim tonovima, su neverovatne.

pod

ili zid

Ukoliko razmišljate da lepljenjem pločica svoj životni prostor učinite zanimljivijim pogledajte naše savete za moguće načine slaganja (ovo je primenljivo na pločice pravougaonog oblika, svejedno da li su duže ili kraće):

U modernim domovima danas često možete da se susretnete i sa izuzetno dobro iskombinovanim različitim stilovima, čiji je primer na sledećoj slici (rustika, futuristički trpezarijski nameštaj i elegantna, bela kuhinja). Bitno je da se boje lepo nadovezuju:

Ograničenja ne postoje, samo se treba prepustiti mašti i odabrati omiljeni kutak kuće i nekoga ko će to da vam i ostvari:

I zašto se zadržati samo na unutrašnjosti kuće? Uz korišćenje specijalnih lepkova, koji će zalepljene pločice sačuvati od raznih vremenskih uslova, poigrajte se sa dekorisanjem fasade ili ukoliko živite u stanu, ponovite zidove svoje omiljene terase ovim divnim dekorom. Mnogi će vam pozavideti na tome.

Slični članci