Плочице имитације цигле и како их лепити

Неке ствари никада не излазе из моде и не застаревају. Похвално је када се у водећим светским, али и домаћим часописима појављују рекламе и савети за уређењем дома који садрже нешто од старинског духа, рустичности. Пратећи трендове, неизбежан декор у том стилу постиже се каменом или циглом или можда верном имитацијом истих.

Намештај се може врло лако уклопити уколико се дода макар и један детаљ – дршка од фиоке или ормара се замени прикладном, старинском или се обоји бојом која ствара ефекат патине и слично, позабавите се декупаж техникама на некој вази, као декору или слично.

Уколико сматрате да ово представља велики издатак да би се цео дом прилагодио, наш је савет да можда започнете од неке мање просторије или једног од зидова испред којег можете додати остале рустичне детаље.

Данас је у понуди заиста велики избор декоративних керамичких плочица које имају текстуру камена или цигле, које се могу користити како за покривање подова тако и за декор на зидовима. Комбинације са другим плочицама, у сличним тоновима, су невероватне.

под

или зид

Уколико размишљате да лепљењем плочица свој животни простор учините занимљивијим погледајте наше савете за могуће начине слагања (ово је применљиво на плочице правоугаоног облика, свеједно да ли су дуже или краће):

У модерним домовима данас често можете да се сусретнете и са изузетно добро искомбинованим различитим стиловима, чији је пример на следећој слици (рустика, футуристички трпезаријски намештај и елегантна, бела кухиња). Битно је да се боје лепо надовезују:

Ограничења не постоје, само се треба препустити машти и одабрати омиљени кутак куће и некога ко ће то да вам и оствари:

И зашто се задржати само на унутрашњости куће? Уз коришћење специјалних лепкова, који ће залепљене плочице сачувати од разних временских услова, поиграјте се са декорисањем фасаде или уколико живите у стану, поновите зидове своје омиљене терасе овим дивним декором. Многи ће вам позавидети на томе.

Слични чланци

Пратите нас на друштвеним мрежама
Пријавите се на нашу мејл листу

Пријавом на мејлинг листу, добијаћете информације о тренутним попустима и новим производима.