Osavremenite svoje kupatilo i bez renoviranja

Osavremenite svoje kupatilo i bez renoviranja

  • Post Category:Blog / Saveti

Bez obzira da li vaša porodica broji manje ili više članova činjenica je da je kupatilo prostorija koja „trpi“ bezbroj ulazaka i izlazaka u toku dana. Zbog svoje namene kupatilo opremamo jednostavnim elementima, najčešće bele boje, bez smelosti za nekim većim kontrastima i koloritom, kao i posebno dizajniranim proizvodima iz asortimana baterija (slavina), kupatilskog nameštaja,tuš kabina i sl.

Ovakva kupatila možete učiniti veoma prijatnim, osveženim i modernim uz samo nekoliko promena, a bez prevelikog ulaganja i građevinskih radova.

Slavine ili baterije

Danas se u ponudi mogu pronaći zaista sjajni modeli, domaćih ili renomiranih svetskih poizvođača, lidera u ovom segmentu. Ono što svima veoma privlači pažnju, a vama svakodnevno korišćenje može učiniti prijatnim je ponuda najnovijih modela vrhunskog dizajna, u neobičnim bojama. Zašto ne biste standardne boje baterija zamenili sa crnim, čisto belim ili nešto smelije – zlatne, bakarne i sl? Kao izbor mogu biti i one sa ugrađenom funkcijom uštede vode, sigurnosnim ventilima, kao i termostatske za laku upotrebu.

Kupatilo Bez Renoviranja Blog Keramika Jovanovic

Kupatilski nameštaj ili umivaonici?

Ukoliko je Vaše kupatilo opremljeno standardnim modelom umivaonika sa jednostavnim plastičnim sifonom, pokušajte da gledate „outside the box“. Običan umivaonik možete ulešati zamenom sifona – postavkom metalnog, ukrasnog ili plastični sakriti keramičkim stubom. Takav stub možete dekorisati i po sopstvenom ukusu nekim samolepljivim folijama ili prikladnim nalepnicama, u stilu samog kupatila ili ručno oslikati.

Drugi izbor vam može biti zamena umivaonika modernijim modelom ili komadom kupatilskog nameštaja sa ugradnim ili nadgradnim umivaonikom. Nadgradne umivaonike možete postaviti i na posebno konstruisanoj podlozi/polici obloženoj keramičkim pločicama kao i na drvenom postolju. U tom slučaju svakako savetujemo postavku lepšeg modela metalnog sifona i ukrasne slavine/baterije.

Kupatilo Bez Renoviranja Blog Keramika Jovanovic 2

Kada je obložena starim pločicama

U ovom slučaju imate nekoliko mogućnosti: možete da umesto starih postavite neke modernije, u skladu sa drugim pločicama (zidnim i podnim). Ukoliko su ostale pločice koje nećete promeniti u jednoj boji za ovo oblaganje možete upotrebiti veoma interesantne pločice bogate teksture. Druga opcija je ugradnja metalne ili plastične obloge na postojeću kadu ili kompletna zamena iste za model za oblogom.

Kupatilo Bez Renoviranja Blog Keramika Jovanovic 3

Još jedna od opcija, možda i najpovoljnija je osvežavanje boje keramičkih pločica adekvatnom bojom koja se može i tonirati (do 2% na ukupnu zapreminu boje). Ne preporučuje se jedino toniranje ukoliko se bojom prekrivaju pločice unutar tuš kabine.

Veoma praktično rešenje može da vam pruži i pretvaranje postojeće kade u tuš kabinu. U ponudi su paravani koji se mogu postaviti na stranicu kade čime se ona pretvara u tuš kabinu, te je pored ovog potrebno dodati i eventualno usponski tuš ili držač za ručicu tuša.

Cement Milica 2 B4

Pored toga i staru kadu možete osvežiti ponovnim bojenjem i za to preporučujemo da uradi neko stručno lice.

Osvetljenje u kupatilu

Evidentno je da se ranije nije tolika pažnja pridodavala osvetljenju u kupatilu. Uglavnom se postavljala centralna rasveta i eventualno iznad ogledala, jednostavnog dizajna. Današnja, moderna rešenja uključuju LED rasvetu koja se uglavnom ugrađuje u spuštene plafone, kao i ugradna rasveta u sklopu kupatilskog nameštaja, iznad ormarića ili ogledala. Tome se naravno mogu pridodati veoma moderni i adekvatni viseći lusteri (visilice), minimalističkog dizajna ili istim da se zameni plafonska rasveta.

Madera 1a

Stara WC šolja ili zamena?

Stari model WC šolje možete uvek zameniti novim  ili postaviti umesto nje monoblok (što je mnogo praktičnije). Pre nego se odlučite na krupnije investicije možete jednostavno i samo promeniti boju daske u neku vedriju, dopadljiviju boju. Pored ovepromene unesite u svoje kupatilo još neke detalje iste boje: saksiju sa cvećem, sveće, peškire, zavesu i slično…

Kupatilo Bez Renoviranja Blog Keramika Jovanovic 6

Ukoliko se opredelite za neku od opcija za osveženje ili renoviranje kupatila ili pak ne, postoji još jedna mogućnost da sa manjim ulaganjem ipak napravite red u kupatilu,a samim tim i osvežite ga, ulepšate, modernizujete. Dodajte jedan od elemenata kupatilskog nameštaja u vidu vertikale. Ovaj ormarić sadrži uglavnom nekoliko veoma praktičnih polica u koje možete složiti mnoštvo sitnica, pa čak i peškire za zamenu, a u ponudi su i modeli koji sadrže i korpe sa odlaganje veša za pranje.

Kupatilo Bez Renoviranja Blog Keramika Jovanovic 7

Razmislite o svakom od ovih saveta i javite nam se ukoliko vam je potreban dodatni ili možda čak i besplatan projekat za renoviranje celog kupatila.