Историјат

Керамика Јовановић“ доо је основана јануара 1994. године у Зрењанину, као трговинска компанија која се бавила дистрибуцијом грађевинског материјала на велико и мало.

КАКО ЈЕ ТЕКАО НАШ РАЗВОЈ И ШТА СМО ПОСТАЛИ?

Zgrada ogrevaНа почетку развоја и формирања данас завидне тржишне позиције, у компанији „Керамика Јовановић“ доминантна пословна активност је била продаја црепа и опекарских производа. Захваљујући успешности обављања ове активности, уз јасну визију и ефикасну стратегију развоја, крајем деведесетих година прошлог века, постали смо један од водећих дистрибутера опекарских производа на домаћем тржишту.

И ту нисмо стали…

У постојећи продајни асортиман укључили смо керамичке плочице, као и опрему за купатила. Ширећи асортиман и обим продаје сваке године, већ 2007. постали смо лидери у продаји керамичких плочица домаћих произвођача и до данас ту позицију нисмо препустили конкурентима.

Преко два милиона квадратних метара керамичких плочица домаћих и страних произвођача, пласирано је на годишњем нивоу у 2008-ој и 2009-ој години, док је 2010., 2011. и 2012. године тај износ прешао цифру од чак 2,5 милиона квадратних метара. За протеклих 5 година, пласирана количина на годишњем нивоу је порасла на преко 3 милиона квадратних метара.

Данас нисмо само дистрибутери! Данас смо власници бренда керамичких плочица и купатилског намештаја “КЕРАМИКА ЈОВАНОВИЋ” који за нас производе најпознатији домаћи произвођачи.

На основу вишегодишњег ослушкивања потреба и жеља купаца, користећи искуство које смо стекли, пронашли смо начин да им пружимо најбоље… 2009. године развили смо наш бренд и у сарадњи са „Тозом Марковић” из Кикинде и „Зорка Керамиком” из Шапца започели сопствену линију производње у њиховим погонима.

Као одговор на потребе потрошача за купатилским ормарићима који се савршено уклапају уз керамичке плочице “КЕРАМИКА ЈОВАНОВИЋ“, а у предузећу „Ровас“ из Лазаревца 2012. године за нас је започела производња купатилског намештаја “КЕРАМИКА ЈОВАНОВИЋ“.

ШТА НАС ИНСПИРИШЕ?

Инспирисани мотивима природе, скривеном лепотом обрасца дрвета, бојама и текстуром цвећа, структуром камена, људском маштом и осталим естетским елементима препознатљивог светског дизајна, већ неколико година стварамо квалитетан производ.

Комбинацијом шпанских сировина, технологије и дизајна са производњом у домаћим фабрикама и спретношћу домаћих стручњака пружили смо купцима керамичке плочице креиране по врхунским светским стандардима.

Купатилски намештај се израђује од најквалитетнијих материјала и третира се полиуретански подлогама италијанског произвођача ICRO. Како би намештај потпуно одговарао керамичким плочицама, велика пажња се поклања бирању нијанси.

КО СУ НАШИ КУПЦИ?

Препознају нас сви они који цене лепоту и елеганцију јер им пружамо довољно могућности да се изразе као појединци, и у исто време учине свој животни простор функционалним и изузетним. Наши производи су погодни за породичне куће, модерне индустријске зграде, као и за престижне инвестиције. Могу се користите за опремање школе, медицинске установе или било које друге институције, за облагање олимпијских базена или уређење баште градског кафића…
НАША ДОСТИГНУЋА?

Паралелно са интензивним развојем у трговини, активно смо учествовали у приватизацији, те су од 2004. године до 2006. Јовановић групи прикључене и нове чланице:

  • Неимар доо” (познати произвођач опекарских производа),
  • Термика ад” (једини произвођач производа на бази перлита у Србији),
  • Техноградња ад” (бави се извођењем грађевинских радова),
  • Огрев доо” (који је убрзо после приватизације постао најзначајнија трговина грађевинским и огревним материјалом на велико и мало на територији средњег Баната).

Све поменуте компаније имају седиште у Зрењанину и успешно послују. Поред наведених, преузели смo 2007. године и приватну компанију „Кристал“ доо из Новог Сада која се бави продајом керамичких плочица и опреме за купатило.

Како би што ефикасније и брже успели да одговоримо на потребе купаца широм Србије, поред постојећих складишта, од априла месеца 2012. године, отворили смо и Дистрибутивни центар у Београду.

Данас су наше плочице и купатилски намештај широко распрострањени на територији Србије (укључујући и Косово и Метохију), као и на тржишту Румуније, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Мађарске.

Улагањем не само у развој бренда и осавремењавање дизајна производа, већ и у проширење асортимана и формирање лагера на више локација како би наши производи били константно доступни свим купцима, непрекидно се трудимо, не само да испунимо већ и надмашимо очекивања наших потрошача.

ТАЈНА УСПЕХА?

Кључ успеха наше компаније је, поред тога што пружамо квалитетан и препознатљив производ, неговање добрих пословних односа са купцима, добављачима и свим осталим пословним партнерима. О томе могу да сведоче више хиљада задовољних купаца.

Придружите се и ви…..

Messenger icon
Pošaljite poruku putem Facebook-a