Koliko često čistiti tuš kabinu i na koji način?

Koliko često čistiti tuš kabinu i na koji način?

  • Post Category:Blog / Saveti

Svi volimo čista i sjajna kupatila, i srećni smo kada do takvog rezultata možemo doći na brz i lak način. Kod kupatila sa novom tuš kabinom ili paravanom nije potrebno puno truda i vremena za njihovo održavanje, mada, svako kupatilo može biti uredno i čisto ukoliko se redovno održava.

Keramika Jovanovic Koliko Cesto Cistiti Tus Kabinu 1

Kako prema nekim statističkim podacima čovek prosečno potroši oko 6 meseci svog života tuširajući se, potrebno je obratiti posebnu pažnju na higijenu tuš kabina. Posvetite par minuta vašoj tuš kabini svakodnevno, nešto malo više vremena na nedeljnom nivou, i ona će biti čista i blistava kao kada ste je tek kupili.

S obzirom da je tamno i vlažno okruženje idealno za pojavu buđi, plesni i bakterija trudite se da vašu tuš kabinu održavate suvom koliko god je to moguće.

Svakodnevno, nakon svake upotrebe tuš kabine preduzmite sledeće korake:

  1. pokupite krpom vodu sa zidova, poda i vrata,
  2. prebrišite ove površine peškirom kako biste uklonili preostalu vlagu,
  3. prozor kupatila ostavite otvoren u narednih sat vremena ili uključite ventilator u sledećih 20 – 30 min kako biste smanjili vlažnost u kupatilu,
  4. ostavite otvorena vrata tuš kabine kako bi se vlaga što pre razišla.

Keramika Jovanovic Koliko Cesto Cistiti Tus Kabinu Brisanje Stakla 2

I pored svakodnevnog brisanja tuš kabine, minimalno zadržavanje vlage je neizbežno. Postojanje vlage stvara mogućnost za pojavu buđi ili sluzi koja, osim toga što se neprijatno oseća i izgleda, može negativno uticati i na vaše zdravlje. Da bi se izbegao taj problem, dva do tri puta nedeljno pošpricajte tuš kabinu sredstvom za čišćenje baš za tu namenu, ili sirćetom s’ nekoliko kapi ulja čajevca (na 30 ml sirćeta stavite 1 kap ulja) i pustite da se osuši na vazduhu. Sirće pomaže u borbi protiv prljavštine i sluzi, a ulje čajevca se koristi protiv buđi i plesni. Što se tiče sredstava za čišćenje, naš savet je da poštujete uputstva proizvođača površine koju čistite.