Protivklizne pločice – „anti slip“

Savet proizvođača je da, kada želite da popločate površinu za koju vam je jako bitno da ne, klizi odaberete  pločice sa oznakom „gres“, ali u praksi se pokazalo da su i mrazootporne pločice pogodne za ovakvu primenu – procenat upijanja vlage mora biti manji ili jednak 0,5%.

Najveću sigurnost i opuštenost prilikom koračanja po pločicama pružaju upravo one koje su označene sa „anti-slip“ karakteristikama.

Po dizajnu se izdvajaju prvo one koje su isključivo za spoljnu upotrebu – terase, balkoni, staze u dvorištu i druge, a koje možete postaviti u bilo kojoj unutrašnjoj prostoriji i da imate slobodu pri svakom koraku – u štiklama ili pri prvim koracima vašeg deteta u cipelicama. Njihov dezen i boje su prilagođene različitim stilovima uređenja. Adekvatnom, međusobnom,  kombinacijom možete postići upečatljive efekte, počev od vizuelnog povećanja prostorija do neobičnih oblika po podovima.

 

Blog Atlantik Grau Grafi Pod Ambijent

Radeći na razvoju sigurnosnih karakteristika nije se zanemario aspekt dizajna i naprotiv, on potpuno prati sve savremene trendove i zahteve i najizbirljivijih kupaca. Prednost ove vrste pločica je njihova diskretna hrapavost i svilenkasta struktura koja je izuzetno prijatna na dodir. I pored ovakve površine ove pločice se vrlo lako održavaju i čiste.

Preslikavanjem kamena u strukturu pločica, njegove lepote i unikatnosti, inspirisani dizajneri su stavili akcenat na funkcionalnost i pristupačnost svima onima koji teže ka unošenju prirodnih elemenata u svoj životni ili poslovni prostor.

Cersanit Atlantik 30x60 05 2018 Anti Slip

Pločice Atlantik su jedne od tih koje zadovoljavaju sve uslove  za spoljno oblaganje, pa čak i njihovo uklapanje u ostatak eksterijera. Tekstura kamena ističe se na otvorenim površinama, naročito uz zelenu boju trave i sigurno će obogatiti vaše dvorište ili balkon ekstravagancijom i prefinjenošću.

Slični članci