Противклизне плочице – „anti slip“

Савет произвођача је да, када желите да поплочате површину за коју вам је јако битно да не, клизи одаберете  плочице са ознаком „gres“, али у пракси се показало да су и мразоотпорне плочице погодне за овакву примену – проценат упијања влаге мора бити мањи или једнак 0,5%.

Највећу сигурност и опуштеност приликом корачања по плочицама пружају управо оне које су означене са „anti-slip“ карактеристикама.

По дизајну се издвајају прво оне које су искључиво за спољну употребу – терасе, балкони, стазе у дворишту и друге, а које можете поставити у било којој унутрашњој просторији и да имате слободу при сваком кораку – у штиклама или при првим корацима вашег детета у ципелицама. Њихов дезен и боје су прилагођене различитим стиловима уређења. Адекватном, међусобном,  комбинацијом можете постићи упечатљиве ефекте, почев од визуелног повећања просторија до необичних облика по подовима.

 

Blog Atlantik Grau Grafi Pod Ambijent

Радећи на развоју сигурносних карактеристика није се занемарио аспект дизајна и напротив, он потпуно прати све савремене трендове и захтеве и најизбирљивијих купаца. Предност ове врсте плочица је њихова дискретна храпавост и свиленкаста структура која је изузетно пријатна на додир. И поред овакве површине ове плочице се врло лако одржавају и чисте.

Пресликавањем камена у структуру плочица, његове лепоте и уникатности, инспирисани дизајнери су ставили акценат на функционалност и приступачност свима онима који теже ка уношењу природних елемената у свој животни или пословни простор.

Cersanit Atlantik 30x60 05 2018 Anti Slip

Плочице Atlantik су једне од тих које задовољавају све услове  за спољно облагање, па чак и њихово уклапање у остатак екстеријера. Текстура камена истиче се на отвореним површинама, нарочито уз зелену боју траве и сигурно ће обогатити ваше двориште или балкон екстраваганцијом и префињеношћу.

Слични чланци