5 razloga za izbor pločica velikog formata

Prilikom odabira keramike za vaš dom, bilo da je pitanju oblaganje novog objekta ili bilo koja vrsta obnove, sigurno ste se našli u nedoumici šta izabrati – manje ili veće formate pločica, pitali se koje su bolje, funkcionalnije, kvalitetnije i estetski prikladnije.

Ukoliko mislite da izbor dimenzije pločice zavisi od namene i veličine prostorije koju oblažete donekle ste u pravu…  Međutim, ustaljeni stav da se za manje prostorije koriste manji formati je prevaziđen i dokazano netačan. Male prostorije obložene pločicama velikog formata deluju vizuelno veće jer odsustvo spojeva, odnosno fugni, daje efekat veće prostranosti i kontinuiteta prostora.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 1

Keramičke pločice većih dimenzija poseduju niz prednosti koje ih stavljaju na prvo mesto kada je upitanju odabir podnih i zidnih obloga za većinu projekata uređenja enterijera, a najvažnije su sledeće:

1. Univerzalne su

Pločice velikih dimenzija možete postaviti kako u kupatilu, tako i u kuhinji, trepezariji, dnevnom boravku, hodniku. Zahvaljujući dobrim tehničkim performansama i konzistentnosti, koriste se i za oblaganje poslovnog prostora, kafića, restorana i drugih sličnih objekata.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 2

2. Stvaraju osećaj prostranosti

Poznato je da svetle boje pružaju osećaj prostranosti prostorije. Veličina pločice takođe direktno utiče na percepciju veličine sobe. Ako želite da vizuelno proširite okruženje, izaberite pločicu većih dimenzija i svetle boje. Zbog velike površine pločice, za oblaganje iste prostorije biće potrebno manje komada nego što bi to bio slučaj sa pločicama manjih dimenzija. Samim tim smanjiće se broj spojeva što će rezultirati efektom većeg kontinuiteta i prostranosti.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 3

3. Skraćuju vreme postavke

Što je pločica veća, to je potreban manji broj istih, čime se olakšava njihovo postavljanje i skraćuje vreme posvećeno ovoj aktivnosti. Tome doprinose inovativne metode ugradnje koje omogućavaju brzo, lako i jednostavno popločavanje.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 4

4. Lakše su za održavanje

Sa smanjenjem broja spojeva, smanjuje se prostor u kome je moguće sakupljanje prljavštine što olakšava čišćenje i održavanje popločanih površina.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 5

5. Kreiraju sofisticiran i prefinjen ambijent

Veliki formati su idealni ukoliko želite da kreirate elegantan i sofisticiran ambijent koji podseća na enterijere poznatih arhitekti iz skupih časopisa. Ukoliko želite da budete u trendu i oprobate se u kombinovanju ovih pločica sa pločicama drugih dizajnerskih stilova kao što su vintage modeli manjih dimenzija ili teksture drveta – birajte velike formate i bićete oduševljeni rezultatom.

Keramika Jovanovic Blog 5 Razloga Za Izbor Plocica Velikog Formata 6

Nakon što ste izabrali model pločica velikog formata koji će krasiti vaš enterijer, naš savet je da odaberite i proverene, precizne izvođače radova koji će posao završiti kvalitetno i vašu viziju pretvoriti u stvarnost. Ukoliko imate bilo kakvih nedoumica prilikom odabira pločica i pratećeg materijala, stručan savet prodavaca u svakom našem salonu i besplatan projekat naših arhitekata će vam sigurno pomoći da donesete pravu odluku.

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Slični članci

Keramika Jovanovic Blog Godina Pred Nama Naslovna
Blog

Godina pred nama

Ovo je bila zaista teška godina za sve, ispunjena borbom na raznim poljima, izazovima, strahovima, iskušenjima…. Mnogi bi mogli sebe nazvati i pobednicima ako su

DETALJNIJE —
Prijavite se na našu mejl listu

Prijavom na mejling listu, dobijaćete informacije o trenutnim popustima i novim proizvodima.