5 koraka do savršenog kupatila – trendovi za 2021. godinu

Ukoliko ste opremali svoj dom u skladu sa trendovima koji su bili aktuelni pre svega nekoliko godina i sada razmišljate da li je možda vaše kupatilo „demode“ – predložićemo nekoliko ideja i smernica kako da odustanete od ponovnog velikog ulaganja i renoviranja.

Trend – boje: Kako se već može primetiti u raznim časopisima o uređenju prostora ove godine su trendovi prilično usaglašeni i preferiraju se pastelne i neutralne boje koje stvaraju opuštajuću atmosferu, za potpuni osećaj relaksacije.

Savet 1.  Ukoliko su pločice u vašem kupatilu jarkih boja, možete ublažiti njihovu „napadnost“ pojačavanjem bele ili svetlo bež i krem boje – dodavanjem detalja poput slika, polica za recimo peškire, čiviluka na kojem ćete odložiti bade mantile za ukućane, u primerenim tonovima. Možete dodati i zanimljiv ćup sa nekom granom veštačkog cveća skladnih boja – na ovaj način sam ukras će i privući pažnju sa pločica i ulepšati sam ambijent.

keramika jovanovic 5 koraka do savrsenog kupatila blog 1

Trend – „Think green“: Pored toga, apsolutno se favorizuje „Eco friendly“. Pošto su pločice na prvom mestu kao najzdravija podna oboga samim tim što ih već koristite za oblaganje ujedno ste i pobornik ovog načina života.

Savet 2. Postoji nekoliko mogućnosti da svoj dom učinite ekološki prihvatljivijim. Jedna od mogućnosti je investiranje u obnovljive izvore električne energije (solarni paneli, toplotne pumpe) ili ekološki prihvatljivije kotlove koji bi pored grejanja prostorija zagrevali i sanitarnu vodu). Kao sredstva za čišćenje i održavanje danas na tražištu možete pronaći veliki izbor onih koja nisu štetna za životnu sredinu. Jednostavan način da zamenite plastiku u kupatilu je zamena standardnih četki i četkica onim od drveta ili bambusa;postaviti  keramičke, staklene ili drvene posude za odlaganje… Danas je konačno na tržištu dostupan veliki broj proizvoda koji su napravljeni od ekološki prihvatljivih materijala.

keramika jovanovic 5 koraka do savrsenog kupatila blog 2

Trend – priroda: I u ranijim našim tekstovima naši saveti su se odnosili na to da je u svaki ambijent potrebno uneti deo prirode, kao i dekore u vidu fotografija, korpica, raznih korisnih posuda. Ovaj trend se nastavlja.

Savet 3. Prisustvo sveže biljke u kupatilu utiče na postizanje ravnoteže sa prirodom. Određeni predmeti koje smo recimo doneli sa putovanja, letovanja (ćup, činija sa školjkama, neka zanimljiva skulptura od drveta ili drugog prirodnog materijala) ne samo da će vas uvek podsećati na trenutke odmora nego i davati vam snagu do narednog.

keramika jovanovic 5 koraka do savrsenog kupatila blog 3

Trend – ništa se ne odbacuje: Vintage je stil za koji smatramo da nikada neće izaći iz mode. Zato je potrebno pronaći neko mesto u prostoriji za postavku nekog prikladnog dekora – sa upotrebnom vrednošću ili ne, potpuno je svejedno.

Savet 4. Potrudite se da pronađete nešto kod svoje rodbine ili prijatelja ukoliko već sami ne posedujete vintage element koji nostalgično podseća na davna vremena i oživite ga. Odbačene stvari možete pronaći i u antikvarnicama samo je potrebno pronaći im svrhu.

keramika jovanovic 5 koraka do savrsenog kupatila blog 4

Trend – budućnost je sada: Ne moramo posebno ni isticati koliko moderna tehnologija utiče na naše svakodnevne aktivnosti. Kako smo već umnogome postali zavisni od svih proizvoda tehnoloških revolucija, njihova primena u opremanju enterijera je više nego praktična, a ujedno i zanimljiva.

Savet  5. Zamena starog modela bojlera može doneti ne samo velike uštede u energiji (struja i voda) nego i omogućiti da recimo sa bilo koje lokacije upravljate novim modelom – uključujete, isključujete i podešavate temperaturu, a sve to preko WiFi veze. Još jedan zanimljiv artikal je recimo i „pametno“ ogledalo, koje pored LED osvetljenja pruža i informacije o tačnom vremenu, vremenskoj prognozi i slično, a ujedno emituje i radio program. I tu nije kraj…

keramika jovanovic 5 koraka do savrsenog kupatila blog 5

Podeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Slični članci

akcija 03 2021 popusti damama ver3 2 fb cover
Blog

Popusti damama!

Keramika Jovanović slavi dame, njihovu snagu i jedinstvenost… Zato se u našim salonima 8. i 9. marta obeležava Dan žena i to posebnom akcijom koja

DETALJNIJE —
keramika jovanovic blog dame biraju naslovna
Blog

Dame biraju

Pripadnici nešto starije generacije se ne bi složili da su na „igrankama“ (tako su se nekada zvale „žurke“) dame birale svoje partnere za ples, ali

DETALJNIJE —
Prijavite se na našu mejl listu

Prijavom na mejling listu, dobijaćete informacije o trenutnim popustima i novim proizvodima.